Care este legătura dintre poliţistul Cănărău şi Christian Sabbagh?

canarau sabacanarau2

Unul e poliţist în stradă. Celălalt vorbeşte la televizor despre ce fac poliţiştii, bine sau rău. Ioan Cănărău aleargă de ani buni după scandalagii şi hoţi în timp ce Christian Sabbagh, până să fie omul de la pupitrul ştirilor de la Canal D, a realizat la Prima TV reality-show-ul <<112 – Poliţia în acţiune>> care l-a consacrat şi i-a crescut cota. Cănărău ştie pe propria piele ce înseamnă să fii poliţist în România în timp ce jurnalistul de origine libaneză a văzut aceste plusuri şi minusuri prin prisma propriei meserii sau a celor 10 ani în care a fost căsătorit cu Luise, şi ea poliţistă în Bucureşti.

Statutul de poliţist şi lider în sindicatul agenţilor de poliţie (SNAP) i-a adus lui Cănărău mai ales necazuri şi hărţuieli, după cum afirmă el în timp ce Sabbagh a fost premiat de Ministerul de Interne, în 2012, pentru promovarea unei bune imagini a Poliţiei Române.

canarauŞi totuşi, pe poliţistul de la Roman şi pe omul de la pupitrul ştirilor Canal D îi leagă ceva. Chiar foarte strâns! Credinţa fermă că în omul în uniformă de pe stradă cetăţeanul vede singurul său sprijin atunci când e pericol. Un text scris de Sabbagh a fost preluat, în format grafic foto, şi de liderul SNAP, pe pagina sa de facebook. „Viaţa de poliţist este cu mult mai palpitantă decât un film. În această meserie nu există regie, nu se trag duble. Eşti actorul propriului tău rol. Răspunzi cu viaţa dacă nu ştii să-l interpretezi. Aceşti oameni minunaţi merită recunoştinţa noastră, a tuturor. Pentru că, îi agreaţi sau nu, atunci când sunteţi în pericol, instinctiv, apelaţi la ei. Omul din stradă, îmbrăcat în uniformă, vă devine în acel moment singurul prieten de nădejde. Cristian Sabbagh”, scrie în poza de pe peretele de facebook al poliţistului-sindicalist.

Daniel VINCA

coperta canarau

 

 

Lasă un răspuns