Care discurs a fost mai tare? A lui Rareș Bogdan sau al lui Laurențiu Leoreanu?

Mitingul PNL de la Piatra Neamț este deja un fapt consumat dar ecourile lui persistă. Și înainte de miting și după, cei care urmăresc cu mai multă atenție scena politică au avut întrebarea (inițial) și apoi propriile păreri la dilema: cine e cu discursul cel mai tare, Rareș Bogdan sau Laurențiu Leoreanu?

Fără îndoială că e vorba de cei mai buni oratori prezenți pe scena evenimentului respectiv, oameni care nu doar că pot vorbi liber corect, clar și convingător dar au și arta de a juca foarte bine pe ideea de dialog cu sala, de a transmite nu doar cuvinte ci trăiri.

Mai jos, discursurile celor doi buni vorbitori de la PNL:

Laurențiu Leoreanu vicepreședintele PNL – deputat PNL de Neamț ”Independență, victorie, europenism sunt valorile pe care PNL le-a îmbrățișat pentru România. Avem de departe cea mai bună listă de candidați la alegerile europarlamentare, care formează echipa PNL pentru Europa. Aceste valori le sunt străine celor de la PSD, care au un guvern de o incompetență crasă! Au făcut doar promisiuni! Unde sunt autostrăzile, spitalele regionale, școlile reabilitate? Ce avem în schimb: școli cu toatele în fundul curții și oameni dezamăgiți! De aceea pe 26 mai să mergem împreună, să votăm PNL, poziția 5, forța pumnului!”

Rareș Bogdan, candidat PNL la alegerile europarlamentare ”Suntem peste 5000 de oameni. De-asta le spun românilor. Să vă fie frică PSD-iștilor, Moldova se ridică! A dovedit că se ridică la Suceava, se ridică la Neamț și va dovedi că se ridică sâmbătă la Iași, așa cum se va dovedi că se ridică la Bacău și la Vaslui. Așa cum a dovedit-o la Botoșani. Și nu e Moldova lor. Nu e Moldova apărată de zeci de unități de jandarmi. Niciodată nu au fost pe străzile Iașului în ultimii 30 de ani asemenea unități. Am văzut imagini filmate din dronă. A fost, pur și simplu, școcant să vezi un grup de 7-8.000 de oameni. Spuneau că aduc 40.000. Eu aici la Piatra mă așteptam să fie 1000-1500, sunt peste 5000. Acolo au spus că vor fi 40.000, au fost cu îngăduință 8.000 și aceia apărați cu două rânduri de jandarmi, iar la ora asta, în aceeași piață sunt mai mult de 7.000 de anti-PSD-iști. Așa arată Moldova! În acest moment, Partidul Național Liberal, are șansa istorică de a reclădi România și această șansă începe pe 26 mai. Este momentul în care Partidul Național Liberal, cotat foarte bine în sondajele de opinie, poate demonstra că România nu-i a lor, că România este a duneavoastră, a oamenilor cinstiți!”

Mai jos, discursurile altor vorbitori de pe aceeași scenă:

Președintele PNL Ludovic Orban: ” Încep prin a vă spune că atunci când liberalii din Piatra se înțeleg cu liberalii din Roman, s-a terminat cu PSD în județul Neamț. Oameni buni, mai avem două săptămâni și jumătate, să nu le pierdem, să nu uităm de ce a ajuns PSD-ul la putere, pentru că oamenii educați, pentru că oamenii corecți, pentru că oamenii obișnuiți, pentru că oamenii cu șapte ani de acasă și cu credință în Dumnezeu, de multe ori au preferat să stea acasă și i-au lăsat pe cei manipulabili, pe cei slabi de înger, pe cei dependenți, pe cei mai în vârstă, care pot fi păcăliți de PSD-iști cu atâta ușurință, i-am lăsat pe ei să ne decidă soarta. A venit vremea să ne decidem noi soarta, noi cei peste 90% dintre români, care avem scaun la cap, care știm ce trebuie făcut cu țara aceasta. Treziți-i pe toți până în 26 mai, aduceți-i la vot pentru a recâștiga România și pentru a recâștiga șansa acestei țări de a ajunge, așa cum am fost noi astăzi, liberalii, în primul rând în Europa!”

Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc: ”Victorie PNL! Pe 26 mai avem alegeri europarlamentare. În aceste zile România își alege soarta, destinul pentru următorii 10 ani. Vreau să vă mulțumesc încă o dată pentru că sunteți astăzi aici, să vă mulțumesc pentru ce ați făcut și ce veți face! Să ne vedem pe 26 mai la vot să ne ajutați să câștigăm aceste alegeri!”

Dragoș Chitic – primarul municipiului Piatra Neamț: ”Sunteți fantastici. Neamțul a demonstrat că Moldova se ridică, că Moldova vrea ca PSD să dispară de la conducerea României. Alegerile din 26 mai sunt extrem de importante, sunt cele care dau trendul pentru cele 4 runde de alegeri foarte importante pentru România. Hai să le tratăm cu seriozitate, să arătăm Europei că suntem capabili să trimitem oameni care să se bată pentru România, oameni respectați în Europa. Liberalii nu se dau niciodată bătuți, caută soluții pentru comunitățile lor. De asta avem nevoie de oameni buni la Bruxelles care să se bată să atragă fonduri europene pentru comunitățile din România. Sunt convins că Rareș Bogdan, Cristi Bușoi, Mihai Țurcanu și ceilalți candidați se vor bate pentru asta! Să nu îi credeți niciodată pe cei de la PSD, pentru că sunt lupi în blană de oaie. Aici în Neamț PNL va câștiga alegerile europarlamentare pentru că oamenii s-au săturat să fie mințiți de PSD! Vă invit să luptăm împreună ca aici la Neamț să avem un PNL unit în jurul lui Mugur Cozmanciuc, a președintelui Ludovic Orban! Vă invit să luptăm pentru un PNL unit și puternic în Europa!”

Eugen Țapu Nazare – senator PNL Neamț: ”Astăzi sunt sigur că PNL va câștiga aceste alegeri europarlamentare! Avem un căpitan de echipă care ne învață să iubim România în fiecare zi: Rareș Bogdan. Dar echipa are și un antrenor, un om care muncește pentru PNL, un om dedicat, președintele PNL Ludovic Orban. Cu această echipă vom aduce bani europeni și vom construi Autostrada Unirii, spitale regionale, vom mări subvenția la fermieri. Mii și mii de români vin la întâlnirile PNL pentru că nu îi mințim, avem vocația dezvoltării, îi respectăm pe oameni și avem o echipă extraordinară. Vorbiți cu toată lumea să vină pe 26 mai la vot, pentru că este crucial pentru România ca PNL să câștige alegerile, ca să scăpăm de alianța toxică PSD&ALDE, care distrug România!”

Lucian Micu primarul municipiului Roman: ”PNL este o forță, o forță care vine din noi! Suntem un partid unit, pentru că avem același interes: dorim să trăim într-o Românie mai bună, într-o Uniune Europeană care să ne aducă mai multe beneficii! Vă îndemn să avem încredere unii în alții, să aveți încredere că putem să punem lucrurile pe făgașul cel bun. Iar pentru asta avem nevoie să atragem fonduri europene de oameni ca Rareș Bogdan, care să se lupte pentru România. Eu cred în PNL, în echipa PNL Neamț, cred în fiecare dintre noi că putem câștiga aceste alegeri pentru România”.

Această prezentare necesită JavaScript.

background:

De Ziua Europei, joi 9 mai, peste 5.000 de liberali și susținători ai PNL au participat la lansarea candidaților PNL la alegerile europarlamentare, de la Piatra Neamț.

Președintele PNL Ludovic Orban, președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc, candidații Rareș Bogdan, Mihai Țurcanu, Cristi Bușoi, Vasile Blaga, președintele PNL Iași Costel Alexe, președintele PNL Botoșani Costel Șoptică, președintele PNL Suceava Gheorghe Flutur, vicepreședintele PNL Moldova Ioan Bălan, vicepreședintele PNL Sebastian Burduja, deputatul PNL Pavel Popescu, primarul municipiului Suceava Ion Lungu, deputatul PNL Laurențiu Leoreanu, senatorul PNL Eugen Țapu Nazare, primarul municipiului Piatra Neamț Dragoș Chitic, primarul municipiului Roman Lucian Micu și alți lideri liberali au fost alături de nemțeni.

D.V.

One thought on “Care discurs a fost mai tare? A lui Rareș Bogdan sau al lui Laurențiu Leoreanu?

 1. Cele mai mari furaciuni in aceasta tara s-au facut pe vremea lui Basescu/PDL=PNL.

  Nu a existat in istoria moderna a acestei tari un jaf mai mare decit cum a fost pe vremea PDL/PNL.

  Nu exista mai penibili si ridicoli decit latraii de la PDL/PNL ca Rares Bogdan pe care il vezi toata ziua la televizor cu un discurs pentru oligofreni reprezentind un partid de hoti si securisti care a distrus aceasta tara cit au fost la putere.

  A-ti uitat cum se furau banii cu capuseala de la Hidroelectrica,unde niste nenorociti din PDL/PNL faceau bani vanzind curent luat sub pretul de productie?Sute de milioane de euro furati de la noi

  Va aduceti aminte cum s-au furat miliarde de euro cu retrocedari ilegale si drepturi de proprietate cumparate prin santaj si amenintari pe nimic de mafiotii din PNL/PDL?Au trebuit sa taie salariile si pensiile pentru ca nu mai aveau bani sa fure,a-ti uitat?

  A-ti uitat cum securistii si firmele lor capusau toata economia acestei tari furind miliarde de euro?Hexi Pharma va spune ceva?

  A-ti uitat de jaful din Piatra neamt de pe vremea lui Pinalti/Chitic unde s-au furat zeci de milioane de euro,indatorind orasul Piatra Neamt pe decenii cu datorii la banci de 60 milioane euro?Unde se regasesc acei bani in acest oras?

  A-ti uitat de jaful imobiliar si schimburile de terenuri facute de Pinalti/Chitic unde orasul a fost vindut bucata cu bucata la mafiotii din PNL/PDL,interlopi si securisti ?

  A vota PNL/PDL inseamna sa votezi hotia si statul mafioto-securist.

Lasă un răspuns