Carabelea: Nemțenii sunt fugăriți către spitalele din alte judeţe!

andrei-carabelea
Pacienții nemțeni sunt fugăriți spre spitalele din alte orașe, din cauza serviciilor medicale de proastă calitate din Piatra Neamț. Aceasta a fost afirmația făcută de  Andrei Carabelea, candidat independent PACT pentru funcția de senator la alegerile din decembrie. În sprijinul afirmațiilor sale, Carabelea a venit cu un caz concret, de care însuși s-a lovit.
În urmă cu ceva timp, o cunoștință de-a mea și-a tăiat un deget, și am ajuns la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, unde nu s-a găsit măcar un medic care să intervină. S-a îndesat pur și simplu degetul la loc, distrugându-i-se, practic, câteva țesuturi, după care s-a aplicat un bandaj superficial. Când am realizat acest lucru, am sunat un prieten medic care mi-a spus să mă duc imediat la Iași. Am sunat la spitalul de urgență din Iași și mi s-a spus că pacientul trebuie să ajungă acolo în maximum două ore. Am început să fac procedurile de externare, lucru care a durat exact două ore, pentru că nu reușeam să găsim medicii care să răspundă pentru acea externare. Într-un final, am reușit și am plecat la Iași, iar din momentul în care am ajuns acolo nu a durat decât câteva minute până când pacientul să fie dus în sala de operație, acele câteva minute fiind necesare completării fișelor cu datele persoanei”, a precizat Carabelea.
La conferința de presă a participat și Sebastian Burduja, candidat independent PACT pentru Camera Deputaților, care a vorbit atât despre problemele din sănătate – exodul medicilor, lipsa de profesionalism, cutumele din sistemul asigurărilor de sănătate – cât și despre campania electorală și proiectele pe care el alături de Andrei Carabelea le dorește puse în aplicare, odată ajunși în Parlament.

burduja-carabelea

 Alex SÎRBU

cop-pact

One thought on “Carabelea: Nemțenii sunt fugăriți către spitalele din alte judeţe!

  1. Din pacate, e adevarat ce spune domnul Carabelea. Si eu am trecut printr-o situatie asemanatoare si daca nu as fi avut o cunostinta la urgente cred ca asteptam mult si bine pana sa vina cineva sa-mi ia o tensiune. Pacat, ca noi pacientii avem cel mai mult de suferit!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.