Carabelea despre alegerile și scandalurile din PNL: „Câștigătorii vor fi cetățenii acestei țări!”

sursa foto – Andrei Carabelea (facebook), 1 august 2020

Primarul liberal Andrei Carabelea nu-și exprimă încă o poziție publică cu privire la susținerea candidaților implicați în bătăliile pentru șefia organizației județene sau a celei naționale PNL.

În urmă cu câteva zile, Vestea l-a întrebat pe Andrei Carabelea:

<1. Cîțu sau Orban. De ce?
2. Leoreanu sau Lazăr. De ce?>.

Răspunsul lui Carabelea (dat deja pe surse și el ca viitor președinte PNL Piatra Neamț) a venit prompt:

<La ambele întrebări exista un singur răspuns: Piatra Neamț. Mai exact, alegerea mea este sa ma concentrez pe mandatul pe care îl am de la cetățeni și pe tot ce am de făcut în slujba orașului nostru.

Competiția din partid, de la nivel local și central, este încă o dovada ca Partidul Național Liberal este un organism viu, democratic, cu oameni cu inițiativa și proiecte pentru viitor. Chiar dacă din exterior pare o competiție între tabere și oameni, în realitate este un exercițiu democratic foarte util. Vom vedea în lunile următoare cum se vor aseza lucrurile și am convingerea că la final, când vom trage linie, câștigătorii vor fi cetățenii acestei țări, care vor avea în acest partid cu tradiție și istorie oameni profesioniști și implicați>.

Dincolo de mesajul emoționant care anunță că Măria Sa Cetățeanul este un mare cîștigător atunci când au loc alegeri în partide (adică se fac combinații, se trag sfori, se promit diverse avantaje pentru un vot), impresionează plăcut și generalizarea legată de <oameni profesioniști și competenți> în condițiile în care știrea națională a sfârșitului de săptămână a fost despre UN PRIMAR LIBERAL IMPLICAT ÎNTR-UN VIOL ÎN GRUP A CĂREI VICTIMĂ A FOST O MINORĂ DE 12 ANI! (Acuzații deosebit de grave la adresa unui primar din Ilfov, bănuit că ar fi violat o minoră).

În rest, din campania referitoare la nivel central (Orban versus Cîțu), probabil că cetățenii au foarte mult de câștigat din disputele transformate deja în scandaluri, din care o țară întreagă a aflat ba că Orban își acuză colegii că l-au trădat și lăsat singur la negocierile pentru noul Guvern, ba Orban este acuzat că a cedat 3 ministere care se cuveneau PNL numai ca să-și capete el funcția de președinte al Camerei Deputaților.

În campania de la Neamț (Leoreanu versus Lazăr), încă nu s-a ajuns la astfel de faulturi, în mod public, dar sursele Vestea spun că deja s-ar face trimiteri (mai directe sau mai cu mantă) la diverse motive care ar putea capacita voturi într-o anume direcție, inclusiv la faptul că „banii de la Guvern sunt foarte importanți pentru comunitățile locale”. Este evident că orice primar (liberal, în cazul de față) poate fi foarte sensibilizat politic cu acest argument deși, pe fond, e vorba de bani publici care ar trebui direcționați pe criterii clare, nu pe afinități politice sau în funcție de servicii personale.

Pe asemenea abordări, în vremea guvernărilor PSD, liberalii țipau „mită!”. Acum, unii dintre ei, par să își asume cu o veselie galben-albastră debordantă, statutul de mituitori sau mituiți.

Daniel VINCA

 

Lasă un răspuns