Carabelea demontează încă o minciună a gazetei PSD: „Râșii duși la Ploiești nu erau ai Primăriei ci ai patronului privat”

Strategia unor propagandiști ai PSD Neamț de a deturna atenția de la slaba performanță din CJ (PSD) spre Primăria Piatra Neamț (PNL) se tot turează de câteva luni la Neamț. Culmea este că deși atât administrația liberală locală cât și guvernarea centrală au destule puncte în care ar bine-merita critici aplicate, gazetele (publicațiile) arondate PSD Neamț și propagandiștii plătiți de baronii roșii nemțeni nu se duc țintă pe acestea ci încearcă să creeze un curent negativ cu subiecte inventate.

Un ultim caz este cel al râșilor și ratonilor de la Parcul Zoo Piatra Neamț pe care gazeta zeloasă a PSD-Arsene s-a dezlănțuit furibund țipând ca din gură de șarpe că au fost mutați într-un spațiu cu condiții și mai improprii. Dincolo de faptul că acuzația nu se baza pe nicio dovadă (ba, dimpotrivă, condițiile reale de la Grădina Zoo Bucov-Ploiești, întinsă pe 16 hectare – față de 0,8 ha Piatra Neamț – sunt incomparabil mai bune), o precizare făcută de primarul Andrei Carabelea, arată cât e de gogonată gogoașa gazetei PSD: animalele respective, plecate de la Piatra Neamț, nu aparțin Primăriei (nici vreunei societăți subordonate) ci… firmei private care administrează până în august Parcul Zoo.
Deci, după mintea celor de la gazeta PSD, administrația publică e responsabilă pentru felul în care o firmă privată decide cum să înstrăineze (sau să vândă) un bun care-i aparține.
Probabil că astfel de făcături jenante au legătura cu semnificația uneia din zilele trecute. La 8 mai ne referim, ziua înființării PCR, partid care odată ajuns la guvernare i-a învățat pe români ce înseamnă deposedarea de propriile bunuri (cooperativizare, naționalizare etc).

Replica lui Carabelea nu lasă niciun dubiu despre informația falsă lansată de propagandiștii PSD:

„Râșii vânduți unei alte grădini zoologice aparțineau operatorului privat. Din informațiile noastre aceștia sunt în condiții mult mai bune și beneficiază de un spațiu chiar de 10 ori mai mare decât cuștile în care stăteau la noi”.

Mai jos, integral, mesajul lămuritor al primarului Carabelea, simplu și clar pentru oricine are minim 4 clase:

<<Pentru că am primit foarte multe întrebări, generate de articolele apărute în presa locală, vă transmit următoarele clarificări pe subiectul animalelor de la Grădina Zoologică din Piatra Neamț:

➡️ așa cum am menționat în repetate rânduri, o parte dintre animalele de la Grădina Zoo sunt proprietatea administratorului, iar o mică parte a primăriei.

➡️ demersurile noastre de consultare cu asociații de profil pentru identificarea celor mai bune metode de relocare a animalelor le vizează pe cele din proprietatea primăriei. Pentru celelalte, tot ce putem face este să asigurăm consultanță și să sfătuim administratorul grădinii zoologice pentru a lua cele mai bune măsuri. Decizia finală, însă, îi aparține și nu avem pârghiile legale pentru a interveni.

➡️ râșii vânduți unei alte grădini zoologice aparțineau operatorului privat. Din informațiile noastre aceștia sunt în condiții mult mai bune și beneficiază de un spațiu chiar de 10 ori mai mare decât cuștile în care stăteau la noi.

Așa cum știți, motivul principal pentru care eu am propus și dumneavoastră ați votat pentru desființarea Grădinii Zoologice este bunăstarea animalelor. Refuz să cred că există oameni care le privesc doar ca pe un business și cărora nu le pasă de condițiile în care acestea trăiesc. În tot ce ține de Primărie, mă voi asigura că niciun animal nu va avea de suferit și că va merge de la rău spre mai bine. În plus, în Piatra nu vom mai avea un lagăr, un spațiu al suferinței, ci un spațiu deschis al veseliei.

PS: Le mulțumesc celor care nu merg după prima fentă, ci aleg să se documenteze sau să întrebe. Informarea corectă este întotdeauna calea cea mai bună>>.

D.V.
foto – ilustrativă

Lasă un răspuns