Carabelea, atac furibund la tinerii PSD: „Momiţi cu un biliard!”


Tinerii membri sau simpatizanţi TSD sunt mai proşti decât tinerii de la PNL şi pot fi „momiţi” cu o partidă de biliard – acesta este mesajul tânărului şi proaspătului liberal Andrei Carabelea, anunţat şi competitor în cursa internă de partid pentru stabilirea candidatului PNL pentru funcţia de primar de Piatra Neamţ.

Postând câteva fotografii de la o întâlnire a tinerilor liberali, Carabelea a adăugat şi un mesaj şi nu s-a abţinut să nu adauge un PS în care îi atacă într-un mod incalificabil pe tinerii simpatizanţi ai adversarilor:

<<Așteptam de mult întâlnirea aceasta.
Așteptarea a meritat din plin, iar tinerii liberali nemțeni mi-au depășit toate așteptările.
Avem griji, activități și pasiuni comune. Acum ne-am definit și un scop comun, iar acesta este ca tinerii să devină o voce activă și vocea lor să fie ascultată.
Am cântărit bine și avem toate ingredientele necesare unei echipe cum n-a mai văzut Neamțul.
#PNL #TNL #ÎnainteÎmpreună

PS: Tinerii noștri sunt mai inteligenți decât ai lor. Ei nu pot fi momiți cu un biliard>>.

Dacă „ai noştri sunt mai inteligenţi decât ai lor” transmite clar ideea că „ai lor sunt mai proşti”, referirea la „momiţi cu un biliard” este, de asemenea, total nefericită şi vizează o acţiune a TSD din ziua postării lui Carabelea, un campionat de biliard la care au fost invitaţi să participe tineri şi adolescenţi.
Dincolo de faptul că activităţile unei organizaţii de tineret de partid nu trebuie să fie eminamente politice ci pot avea şi conotaţii culturale, sportive, civice, de socializare etc, până una alta, conform legilor din această ţară, biliardul este un sport, nu e vreo activitate infracţională. Şi e un sport care nu vizează doar activităţi fizice ci pune la muncă şi creierul, apropode fizică, unghiuri, lovituri cu manta etc.
Ce nu ştie sau a uitat Carabelea de această dată: şi liberalii nemţeni au fost implicaţi sau au sprijinit unele activităţi sportive, în Neamţ (de exemplu şah) şi adversarii politici nu s-au grăbit să arunce cu pietre. Mai mult, în ţară, alte organizaţii de tineret liberale au organizat şi cupe de table, de biliard şi nimeni nu s-a grăbit să-i facă „proşti” pe respectivii.

Ba, la capitolul AŞA NU din politica nemţeană a tinerilor, exemplul cel mai elocvent a fost chiar în tabăra liberală şi e vorba de fostul consilier local şi preşedinte al… TNL Piatra Neamţ care nu s-a sfiit să aibă un mesaj direct, personal şi incalificabil la adresa femeilor din PSD.

<<Mesaj de adevărat bărbat și consilier local: „Caut doamnă sau domnișoară psd-istă! Vreau să-i dau ceva!”>> – este episodul absolut penibil al limitei de lipsă de bun simţ atinsă în politica nemţeană chiar de un tânăr (fost) liberal iar Carabelea (de la care multă lume avea aşteptări majore în însănătoşirea taberei liberale pietrene) pare să fi uitat de eleganţa care l-a caracterizat până acum şi a comis şi el derapajul din mesajul cu „momiţi cu un biliard”.

Oare chiar mai crede cineva că tinerii din ziua de azi chiar pot fi momiţi cu aşa ceva (o oră de biliard costă, la Piatra Neamţ, 10 lei) ca să sprijine o tabăra politică sau să voteze într-un anume fel?
Da, tinerii de azi nu prea mai au încredere în politică şi în politicieni (inclusiv din cauza discursului agresiv) şi organizaţiile de tineret caută metode moderne, neconvenţionale pentru a-i atrage măcar la o discuţie. Dar de la participarea la o partidă sau o cupă de biliard până la convingerea unui tânăr spre un anume tip de activism politic este cale lungă…

Rămâne de văzut ce reacţie va avea Andrei Carabelea. Scuze? Sau – după apucăturile dinozaurilor, frustraţilor şi agresivilor din politică – va veni cu un episod doi în care să continuie atacul la „biliardul agenturilor străine?

update:


Carabelea îşi explică mesajul

Dragi prieteni, mă cunoașteți și știți că nu sunt un extremist și nici nu mă definesc atacurile furibunde.
Acum câteva zile am folosit o expresie pentru a atrage atenția asupra unor lucruri printr-o parafrazare. Sunt convins că și voi ați râs măcar odată la glumele celor de la Academia Cațavencu precum și la sloganul lor simpatic: „cititorii noștri sunt mai inteligenți decât ai lor”. Formularea mea, cea cam aspru incriminată în articolele de mai jos, este doar o parafrazare a celebrei expresii, fiind o figură de stil care nu are nici pe de parte intenția de a produce discriminare. Chiar și luată cuvânt cu cuvânt, expresia folosită poate fi cel mult o exagerare și nu o discriminare. Și e mai degrabă o sancționare și o ironie asupra acelor lideri din PSD care, în criză de idei și de imagine nu mai știu cum să ademenească tineri pe care să îi pună la lipit afișe și se folosesc de inocența lor și de înclinația lor spre activități de divertisment.
Apreciez provocarea lansată și ocazia să revin cu această clarificare. Eu chiar cred că viitorul țării noastre e în mâinile tinerilor activi și implicați! Îmi crește inima când văd tineri conștienți de valorile lor și care își asumă o implicare activă. Indiferent de forma de implicare pe care o aleg: voluntariat în ONG-uri sau activiști de tineret în orice partid. Însă îmi crește considerabil gradul de frustrare cand văd că unii dintre ei sunt atrași în capcane spre a fi manipulați. Nu cred ca exprimarea mea a fost discriminatorie, ci poate mai degraba un îndemn la onestitate și la asumare.
Pe de altă parte, cred că e foarte sănătos să îți aloci timp și pentru activități recreative și sportive. Biliardul era cândva unul din sporturile mele preferate. Dacă lista de priorități mi-ar permite, aș onora cu placere o invitație la un biliard, dacă aceasta nu ar fi amăgitoare.

Vă rog să citiți articolele și poate chiar să vă exprimați opinia (chiar aș fi curios să aflu ce credeți):

– https://mesagerulneamt.ro/…/derapaj-de-politician-tinerii-…/

– https://vestea.net/carabelea-atac-furibund-la-tinerii-psd-…/

Rog Mesagerul de Neamț și vestea.net să menționeze răspunsul meu în cele două articole, pentru a oferi cititorilor și perspectiva mea. Mulțumesc.

Andrei Carabelea

 

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Carabelea, atac furibund la tinerii PSD: „Momiţi cu un biliard!”

  1. prietenul lui , olariu , cel cu drogurile , nu era individul care folosea expresia aceea , academica , la adresa adversarilor din PSD ?
    la un concurs de prostie , tinerii acestia , liberari sau psd-isti , ori usr-isti … ies la egalitate . ong-urile lui , ale lui burduja si ale altor lichele trebuiau luate , de multi ani , la puricat .
    ce cauta golanii acestia in scoli ? in afara de baluri , chermeze , biliard , drift , motoare , droguri , pe bani publici – au altceva in cap ?

  2. Cosmine, ai caracterizat foarte exact noua generate de politicieni hastag!!!

Lasă un răspuns