Căpușele Spitalului devoalate de Prefect! Mama fostei directoare, șefă la Magazie Bucătărie! Șefa de personal, 50 de rude angajate!


Spitalul Județean Neamț era condus până la momentul în care Ministerul Sănătății a schimbat directorul de un sistem piramidal de tip mafiot – asta e concluzia care derivă din ceea ce a făcut astăzi public prefectul de Neamț, George Lazăr, într-o conferință de presă susținută alături de noua directoare, dr. Daniela Marcoci.

Un astfel de exemplu demascat de prefect ține de fosta directoare economică (suspendată prin ordin al Ministrului Sănătății), Maricica Drăgan care, prin natura funcției coordona achizițiile din Spital, inclusiv pentru mâncare iar rudele ei, chiar și mama, răspundeau de… stocurile de la magazia bucătăriei.

 

Sub fostele conduceri ale Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț s-a instaurat un regim de tip caracatiță, unde o găsim mare șefă la departamentul financiar-contabilitate pe o doamnă Drăgan, care tot ce intră și iese din spital pe parte de achiziții și finanțe publice este dirijat prin ea. Inclusiv mama ei este șefa magaziei de la blocul alimentar al spitalului iar nepoata ei este pe o altă tură la aceeași magazie”, a declarat prefectul George Lazăr.

Sistemul de tip „pile, mafie, căpușe” nu se oprește aici: circa 50 de angajați din Spital ar fi rude cu… șefa de Personal, adică fix cu persoana cu funcție cheie chiar pe partea de angajări. O altă doamnă, Moroșanu, șefă de personal, prin pixul căreia trec toate angajările. Din datele preliminare ar avea aproximativ 50 de persoane rude de gradul I, II, III, IV, fini, afini, angajați la Spitalul Județean, pe banii noștri, pe banii nemțenilor” a acuzat prefectul de Neamț.

Prefectul Lazăr a făcut aceste dezvăluiri având alături pe directoarea actuală a Spitalului, ceea ce echivalează măcar cu o aprobare tacită, dacă nu mai mult, din partea dr. Marcoci.
Deși despre încrengătura de rubedenii angajate în Spital se vorbește de ani buni, niciunul dintre directorii anteriori nu a avut vreodată curajul să facă publice aceste informații, mulțumindu-se că au fost numiți pe funcțiile respective (de obicei, interimari) și acceptând la rândul lor proliferarea acestor practici. Aceeași atitudine pasivă au avut-o și reprezentanții CJ trimiși în CA dar și cei din conducerea CJ care se tot lăudau cu implicarea lor în rezolvarea problemelor din unitatea sanitară.

Prefectul a mai declarat că ca cere, oficial, o anchetă a instituțiilor abilitate pentru situațiile respective.

Mai jos, in format video, conferinta de presa respectiva:

 

D.V.

2 thoughts on “Căpușele Spitalului devoalate de Prefect! Mama fostei directoare, șefă la Magazie Bucătărie! Șefa de personal, 50 de rude angajate!

  1. De colegul de partid, acum bucurestean, Rață, a zis ceva dl prefect? Ceva legat de spalatoria spitalului, vreo 4 miliarde lunar? Mi se pare normal doar ei sunt cei mai curati, albi ca zapada, insa nu aia din fenomenul natural…

  2. Bună seara. As dori ca domnul prefect George Lazar să facă un control și la spitalul din Roman. Nu se știe și aici dacă nu sunt angajați tot așa pe pile și cunoștințe.Mulțumesc frumos.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.