Captură – record de țigări de contrabandă! 500 de cartușe dosite în mașină

O autoutilitară burdușită cu țigări de contrabandă a fost oprită azi noapte în trafic, pentru control, informează Poliția Neamț
Lucrătorii Secției nr.8 de Politie Rurala Români au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din Moldoveni bănuit de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu tutun. În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei conduse, au fost identificați 11 saci din rafie și două sacose, în care se aflau pachete de țigări susceptibile a proveni din contrabandă. În total, polițiștii au confiscat 500 de cartușe de pachete țigări, respectiv 5.000 de pachete de țigări, care nu prezentau banderole de marcaj sau timbru fiscal, fiind de proveniență din Republica Ucraina”, precizează inspector Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.
Bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
Este al doilea caz de contrabandă depistat de polițiști în mai puțin de 72 de ore. Vineri, o femeie de 56 de ani, din Piatra Neamț, a fost depistată în flagrant de polițiști, în timp ce deţinea în autoturismul condus 100 de pachete de ţigări, ce aveau aplicate timbru fiscal emis de autoritățile Republicii Moldova.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns