Candidatul Irimia, propune comasarea celor 6 firme ale Primăriei: Mai puțini directori, mai mulți salariați care muncesc!

Marius Irimia, candidatul USR-Plus pentru funcția de primar de Piatra Neamț vine cu propunerea de a fi comasate cele 6 firme ale Primăriei/CL. Irimia consideră că profiturile mici ascund, în fapt, banii foarte mulți alocați pentru lefurile șefilor și pentru alte cheltuieli alocate acestor funcții.

<<O dată la câteva luni apare dl. Chitic, primarul municipiului, și ne explică cât de multe datorii are primăria și cât de greu se descurcă cu drămuirea banului public. Dar niciodată nu am văzut să ia atitudine față de societățile Consiliului Local Piatra-Neamț, 6 la număr. Două dintre ele sunt în insolvență de câțiva ani buni, iar celelalte 4 sunt, vezi Doamne, pe profit. Un profit de vânzător de semințe la colț de stradă.
La nivelul anului 2018:
Locativserv anunța un profit de 8.800 de lei;
Parking un profit de 4.100 de lei;
Publiserv era încă pe pierdere cu vreo 540.000 de lei (o fi din cauza celor 3-4 directori și a primelor pe care și le-au oferit ca urmare a “performanțelor” obținute?!).
Noi, Alianța USR-PLUS, suntem singurul partid care vine în fața pietrenilor cu o propunere necesară, realistă, asumată. Aceea de a comasa societățile Consiliului Local Piatra-Neamț într-o singură societate. Pentru început se vor putea comasa patru dintre ele (cele care nu sunt în insolvență), iar după ce celelalte 2 vor ieși din insolvență, se vor alătura și acestea.
Pentru a nu lăsa loc de interpretări, dorim să specificăm încă de la bun început un lucru:𝗰𝗼𝗺𝗮𝘀𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗻𝘂 𝗽𝗿𝗲𝘀𝘂𝗽𝘂𝗻𝗲 𝗰𝗼𝗻𝗰𝗲𝗱𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗼𝗮𝗺𝗲𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗺𝘂𝗻𝗰𝗲𝘀𝗰 𝗰𝘂 𝗮𝗱𝗲𝘃ă𝗿𝗮𝘁. 𝗡𝘂 𝗱𝗼𝗿𝗶𝗺 𝘀ă 𝗱ă𝗺 𝗮𝗳𝗮𝗿ă 𝗼𝗮𝗺𝗲𝗻𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗲𝘅𝗲𝗰𝘂ț𝗶𝗲.Dimpotrivă, vom crea noi locuri de muncă, dar locuri pentru oamenii care muncesc cu adevărat. Da, vom da afară șefii, care oricum sunt puși pe funcție doar pentru a servi intereselor partidului pe care-l reprezintă și sunt ținuți pe funcție atât timp cât sunt obedienți. Din acest motiv venim cu promisiunea ca pentru fiecare post de director care va dispărea, se vor crea 𝘁𝗿𝗲𝗶 noi locuri de muncă, dar atenție locuri de muncă de execuție>>, spune Irimia.

Candidatul USR-Plus anunță și că viitoarea conducere a firmei care va rezulta prin comasarea celor actuale trebuie selectată pe criterii de performanță nu prin loialitatea față de partide sau politicieni: <<Viitoarea conducere va fi selectată de către o agenție de recrutare personal și selecție de personal. Bineînțeles, 𝗮𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰ă.

La un calcul simplu, cheltuielile generate de salariile directorilor, indemnizațiile Consiliilor de Administrație (CA), indemnizațiile cenzorilor, pentru cele 6 societăți ale Consililului Local se situează între 120.000-140.000 lei/an.

Cheltuielile generate de salariile directorilor, indemnizațiile Consiliilor de Administrație (CA), indemnizațiile cenzorilor, pentru cele 6 societăți ale Consiliului Local se situează între 1.200.000-1.400.000 lei/an.
Cu acești bani s-ar putea achiziționa 1800 de tablete pentru elevi!
Cu acești bani s-ar putea moderniza cel puțin 100 săli de clasă!
Cu acești bani s-ar putea plăti 14.000 de abonamente pentru elevi!
Și exemplele ar putea continua.

𝙋𝙖𝙨 𝙘𝙪 𝙥𝙖𝙨, 𝙨𝙘𝙝𝙞𝙢𝙗ă𝙢 𝙢𝙪𝙣𝙞𝙘𝙞𝙥𝙞𝙪𝙡 𝙋𝙞𝙖𝙩𝙧𝙖-𝙉𝙚𝙖𝙢ț!>>

V.N.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Candidatul Irimia, propune comasarea celor 6 firme ale Primăriei: Mai puțini directori, mai mulți salariați care muncesc!

  1. De ce nu studiezi mai întâi administrație publica și apoi sa candidezi ? Te faci de ras.Cum pui în practica OUG 109/2011 ? Sau în calitate de primar dai și OUG-uri?

  2. F.bine gândit,doar că directorii au pusi pe funcții amante,rude,etc,cam greu de pus in practica într-un sistem de nonvalori in sistemul bugetar,felicitări!

Lasă un răspuns