Candidat liberal la CJ despre orașul fantomă Bicaz: „Nu acuz! Să ne suflecăm mânecile, să ne apucăm de treabă!”

În centrul imaginii, Bogdan Ardeleanu (tricou galben), candidat PNL la CJ Neamț, dând mâna cu Iulian Matasă (tricou albastru), candidat PNL pentru funcția de primar de Bicaz.

Silviu-Bogdan Ardeleanu este candidat pe lista PNL pentru Consiliul Județean (ca reprezentant al zonei Bicaz) și, din această postură analizează problemele urbei care a ajuns să semene tot mai mult cu un oraș fantomă. Antreprenor, om cu spirit practic, candidatul liberal punctează că peferă să se refere la probleme și soluțiile arzător de necesare, fără a mai căuta vinovați, pentru că urgența este exact rezolvarea acestor hibe.
Într-un ultim mesaj făcut public, Ardeleanu se referă la „Sport, zonele defavorizate si Izvorul Muntelui”.

„În momentul în care am hotarât sa reintru in politica,gândul meu a fost de a ajuta si de a ma implica sa schimbam in mai bine viata bicajenilor.
Pe langa proiectele care fac parte din planul de guvernare al organizatiei PNL Bicaz,mai sunt cateva pe care le-as numi proiecte de suflet si in care doresc din suflet sa ma implic.
Unul dintre ele este reînvierea sportului pentru copiii din Bicaz. Sportul are un rol foarte important in viata si cresterea copiilor. Sportul întărește corpul,echilibrează starea mentală a copilului. Sportul inseamna sanatate si disciplina, elemente care ajuta la dezvoltarea psihologica,sociala si profesionala a viitorului adult.
Orașul Bicaz are nevoie de proiecte de investitii in sport,are nevoie de un centru sportiv complex si complet,acolo unde copiii orasului Bicaz sa poata avea contact de mici cu majoritatea sporturilor.
Orasul Bicaz are nevoie de un bazin de inot,de o baza de tenis de camp, baschet, handbal si altele. Orasul Bicaz are nevoie deasemenea de parcuri de joaca pentru copii in toate punctele cheie ale orasului”, spune candidatul liberal referindu-se la sportul care practic nu mai există (nici la nivel de echipe de top, nici la nivel de sport de masă), în orașul care altădată era pepinieră pentru echipele de fotbal din ligile superioare, de exemplu.

Când vine vorba de „zone defavorizate”, candidatul liberal constată cu regret că e vorba și satele depărtate de oraș (Potoci, Izvorul Alb, Secu) dar și de cartierele aflate la câteva sute de metri (sau chiar câțiva metri) de Primărie. „Al doilea proiect de suflet este aducerea cartierelor la un nivel minim de confort aliniat anilor 2020.
Capsa inca are zone neasfaltate, cartierul Dodeni arata groaznic, Satele Potoci, Izvorul Alb si Secu sunt total defavorizate si nu au avut parte de absolut nici o investitie in ultimii 30 de ani sau poate si mai mult. Este nevoie de investitii masive si de zeci de proiecte depuse pentru a atrage bani”.

Evident că Ardeeanu nu a uitat Izvorul Muntelui, cu atât mai mult cu cât după ce a revenit în țară din Anglia el a investit și în turism, chiar și într-un complex de cabane din această zonă. „Iar al 3-lea proiect de suflet este Izvorul Muntelui. Ca si celelalte localitati atasate orasului Bicaz, Izvorul Muntelui a fost uitat total in perioada postdecembrista si de cateva zeci de ani inafara schimbarii catorva becuri si a plombarii gropillor din asfalt in fiecare an,investitiiile sunt zero.
Izvorul Muntelui este poarta de intrare a muntelui Ceahlau. Este punctul de unde pleaca traseele turistice pe munte si este legatura dintre Bicaz si Durau.
Izvorul Muntelui este locul turistic care impreuna cu Lacul Bicaz si Cheile Bicazului ar trebui sa fie punctul forte al judetului Neamt si care trebuie adus la rang de stațiune turistica.
Însa pana a ajunge acolo, principalele probleme de rezolvat sunt infrastructura si utilitatile.
Izvorul Muntelui trebuie racordat dintr-un capat la celalalt la apa,canalizare si de ce nu chiar si la gaz. Acesta ar trebui sa fie principala preocupare a viitoarei conduceri a Bicazului , aducand astfel zona la stadiul de confort al anilor in care traim si incurajand oamenii de afaceri sa investeasca in zona noastra.
Promisiunile de la Consiliul Judetean spun ca drumul de la intrarea in Izvorul Muntelui si pana la Cabana de la intrarea in Parcul National Ceahlau va fi refacut in totalitate, lucru care nu s-a intamplat de foarte mult timp. Promisiuni care vin de cativa ani dar care fara o investitie in utilitati o consider machiaj electoral.
Strada Izvorului Muntelui arata groaznic, ca dupa razboi si personal am intalnit in ultimele saptamani zeci de turisti care se jurau ca nu mai calca in viata lor in zona noastra. Este de inteles ca drumul s-a deteriorat si din cauza lucrarilor la Axial insa din contractul de cateva zeci de milioane de euro,puteau rupe 2 mii de ron sa aduca o masina de asfalt si sa astupe provizoriu gropile de la un capat la altul.
Daca nu au acesti 2 mii de lei, le donez eu bucuros ca de altfel le-as fi astupat personal gropile daca as fi stiut ca nu iau amenda.
Nu spune nimeni ca nu este nevoie de asfalt, este vital, insa mi se pare ca se pune caruța inaintea cailor..
Ma repet, locuitorii din Izvorul Muntelui au nevoie in primă fază de utitlitati . Sunt curios daca exista vreun proiect european sau national in derulare, inceput sau macar gandit intru ideea de mai sus si ma indoiesc.
Asa ca in cazul in care vom castiga primaria Bicaz,principala noastra grija pentru Izvorul Muntelui va fi aducerea utilitatilor de la un capat la celalalt.
Iar in orice alta varianta, eu personal , din postura de viitor consilier județean ma oblig sa fac lobby pe langa Consilul Judetean si pe langa primaria Bicaz pentru a face o prioritate din aceasta necesitate primordiala pentru Izvorul Muntelui. De altfel pentru acestea, prin discutiile purtate, avem toata sustinerea domnului Mugur Cozmanciuc, candidat la presedintia Consiliului Judetean Neamț.
Vreau sa sublinez faptul ca nu acuz si nu arat cu degetul pe absolut nimeni pentru ca aceasta este realitatea ultimilor 30 de ani si intrucat ne-am propus ca in aceasta campanie organizatia PNL Bicaz sa iasa doar cu lucruri constructive si pozitive cred ca este timpul sa ne suflecam manecile, sa lasam micile șicane si sa ne punem la treaba.
Lucrurile acestea le facem impreuna,avand un primar tanar si avand de partea nostra Consiliul Judetean Neamt.
Îndemn toti prietenii mei sa votati Iulian Matasa pentru primaria Bicaz si pe Mugur Cozmanciuc pentru presedintele Consiliului Judetean si astfel sa incepem sa miscam lucrurile in directia cea buna pentru orasul Bicaz.
Doamne ajuta si sa ne vedem sanatosi!”.

Rămâne de văzut cum vor percepe bicăjenii aceste mesaje și analize absolut corecte și dacă vor înțelege că aceste soluții propuse de candidatul Ardeleanu sunt posibile doar în funcție de felul în care ei vor vota, pentru o schimbare reală sau pentru menținea statului de oraș-fantomă.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns