Candidat la Primărie de Municipiu promovează Punctul G!

PSD Neamţ are certe probleme cu candidatul de la Roman (până la rezultatul pe care unii îl prevăd drept catastrofal) şi, probabil din exces de zel pe linie de imagine şi promovare, apar şi trăsnăile. Cum ar fi faptul că, de ceva timp, onor candidatul s-a branduit cu un logo care poate fi citit drept… Punctul G! De fapt eticheta „Oprea – Punctul G” a şi fost postată pe facebook, probabil de vreun cârcotaş care simpatizează alte forţe politice, şi pleacă de la un fel de logo folosit de Gheorghe Oprea, în ultimul timp, în promovarea prelectorală pe care şi-o face în mediul online.

1-4

În fotografia de mai sus, aţi remarcat, deasupra numelui candidatului acel cerculeţ / punct în care se află majuscula G. Probabil că găselniţa pleacă de la iniţialele candidatului, G şi O, numai că în acest interesant logo, presupusa literă O nu are golul din interior cunoscut de la lecţia domnului Trandafir ci este stilizată sub forma unui cerc plin sau a unui punct mai mare. De aici şi legătura care se poate face între acest logo şi conceptul „Punctul G”.

Până una-alta, logoul respectiv poate fi întâlnit în mediul online şi pe contul de facebook al candidatului, dar şi pe siteurile psdroman.ro sau GHEORGHEOPREA.RO (de ce o fi scris cu majuscule si numele siteului propriu?).

În acelaşi timp, Oprea apare şi cu însemnele partidului care îl propulsează în postura de candidati pentru Primăria Roman, PSD. În ce măsură se lipeşte un logo asimilat cu Punctul G de sigla cu buchetul de trandafiri (simbol conservator, plin de mesaje – 3, tradafiri etc)? – e o întrebare la care vor da, probabil, un răspuns, specialiştii în imagine şi promovare din acest partid.

Image 007
Cert este că atunci când o entitate (persoană, firmă, partid, organizaţie, candidat, echipă etc) îşi stabileşte un logo (sau un slogan), după cum spune orice tratat sau manual de identitate şi imagine, una din primele analize care trebuie făcute se referă la posibile înţelesuri ascunse sau sensuri figurate care ar putea aduce prejudicii. Mai direct, se analizează posibile ironii care ar putea apărea şi dacă astfel de interpretări merită sau nu să ducă la păstrarea respectivului concept.

pgEste evident că, într-o eventuală dezbatere electorală sau întâlnire cu alegătorii, Gheorghe Oprea ar putea avea ghinionul ca unul mai îndrăzneţ să nu-i adreseze o întrebare legată de oferta electorală ci una care să necesite cunoştinţe din bagajul unui sexolog. Câteva astfel de întrebări ar putea fi – conform unui articol de specialitate – „Unde se află?”, „Ce caracteristici are?”, „Mai clar, cum îl găsesc?”, „Şi dacă nu îl găsesc?” etc (vezi „Tot ce trebuie sa stii despre punctul G”, din siteul „Ce se întâmplă doctore?”).

Ce surprinde în decizia de a fi promovat acest logo (punctul G) de către un candidat este faptul că dacă Oprea este de profesie economist (finanţist), în echipa de conducere PSD Roman sunt şi oameni care ar fi putut simţi pericolul ironiilor generate de desenul cu subînţeles erogen. Astfel Dan Manoliu (preşedinte PSD Roman), Viorel Stan (fost preşedinte PSD Roman), Oana Bulai (membru în BPL PSD Roman şi om cu experienţă pe zona de imagine) ar fi putut să-l tragă de mânecă pe onor candidat şi să-l avertizeze că acel G (alb) din interiorul punctului (roşu) o fi interesant dar poate fi periculos… Cum, la fel, şi colegii din forul superior al lui Oprea – Biroul Judeţean PSD – sau consilierii de imagine ataşaţi conducerii judeţene PSD ar fi trebuit să se sesizeze până acum că au un candidat care defilează cu „punctul G” în culorile partidului…

Rămâne de văzut dacă strategii de la PSD Neamţ vor aprecia că respectivul logo este o gafă de imagine care trebuie imediat extirpată sau poate fi transformat într-un artificiu care să mai crească ceva din procentele din sondajele care îl dau cu un scor cam dramatic pe candidatul partidului care se declară cel mai puternic…

Oricum, în caz că nu va câştiga alegerile pentru Primăria Roman (în acest moment doar o minune ar duce la un asemenea rezultat), Gheorghe Oprea tot se va alege cu ceva după această campanie. Cu o poreclă pe măsura logo-ului, care ar putea suna cam aşa: „Oprea sexologul de la PSD”

Daniel VINCA

Nota Bene: „– Alei! femeie nepricepută! Ce-ai făcut? De te-a învăţat cineva, rău ţi-a priit, iară de-ai făcut-o din capul tău, rău cap ai avut!” / Povestea Porcului, de Ion Creangă

cop p g

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.