Cand vor reveni elevii la școală. Ministrul Educației a bolmojit un anunț și recunoaște că școala online e un dezastru

Gradinitele si scolile s-ar putea redeschide pe 8 februarie 2021. Ministrul Sorin Cimpeanu sustine ca revenirea elevilor in clase este o urgenta de grad zero și, făcând referire la elevii de la țară care nu au acces real la cursurile pe internet și care au rămas cu medii neîncheiate, recunoaște indirect dezastrul școlii online.
Decizia finala va fi luata insa de Ministerul Sanatatii.

Concret, s-ar putea intoarce in banca elevii care vor sustine examenele nationala, dar si cei din mediul rural care nu au avut acces la cursuri online.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile in urma. Ne dorim ca situatia epidemiologica sa permita. Revenirea la scoala se va face tinand seama si de ceea ce vor face alte state care se confurnta cu aceeasi problema”, a declarat Sorin Cimpeanu, potrivit Romania TV.

Elevii ar putea reveni in banci pe 8 februarie. Ministrul Educatiei sustine ca este absolut necesar ca elevii clase a 8-a si a 12-a sa revina in banci, dar si elevii din mediul rural care nu au avut acces la cursuri online si care nu pot avea acum mediile incheiate pentru ca profesorii nu le-au dat note.

Elevii sunt in vacanta pana pe 11 ianuarie cand vor relua cursurile, cel mai probabil online, urmand ca pe 30 ianuarie sa intre din nou in vacanta intersemestriala timp de o saptamana, pana pe 8 februarie.

V.N.

Lasă un răspuns