Când va fi gata reparaţia de la Podul de la Preluca?

Titul este întrebarea. Răspunsul, din păcate, încă nu există la mod oficial şi cert. De ce? Pentru că nişte băieţi deştepţi de la DRDP Iaşi ar trebui să răspundă în faţa opiniei publice – nici nu vrem să ne gândim la varianta mai dură, adică să răspundă şi în faţa procurorilor! – pe ce au plătit banii daţi pentru studiile tehnice din proiect dacă abia după ce a început lucrarea s-a ajuns la concluzia că sunt vicii ascunse la pod (adică nişte beton vechi de 70 de ani, măcinat, pe platforma podului.

Faptele:
1.La data de 9 iunie încep lucrările cu o firmă din Bacău. Asta înseamnă că anterior a avut loc o licitaţie (pe celebrul SEAP care funcţionează de multe ori ca o platformă de matrimoniale, adică îşi dau întâlnire beneficiarii şi prestatorii care s+au înţeles anterior). Ca să fie urcată licitaţia pe SEAP, beneficiarul (Adică DRDP Iaşi, condusă de celebrul PSD-ist Ovidiu Laicu) a avut un proiect care, la rândul lui, avea în spate diverse expertize şi analize).
Lucrările merg de la început în pas de melc, circulaţia are loc pe un singur fir pentru că pe celălalt sens, săptămâni bune, ba 3-4, ba chiar doar câte 2 muncitori au fost văzuţi, când şi când, împletind sârme.
Strigă şoferii, scrie presa că lucrarea avansează foarte încet. DRDP Iaşi transmitea însă mesaje liniştitoare că totul e ok, e în grafic iar unii politicieni nemţeni – deşi nu aveau atribuţii pe un Drum Naţional – au nefericita idee de a-şi trage nişte poze la Podul respectiv, ba să mai şi scrie, cu avânt nord-coreean „promisiune îndeplinită” deşi lucrarea era departe de a fi realizată…
2.Se apropie termenul de finalizare a lucrărilor (3 luni, 9 septembrie), şi un orb ar fi văzut că băieţii de la măreaţa firmă din Bacău sunt tot la stadiul de împletit sârme şi că sunt şanse SF să se încadreze în parametrii asumaţi prin licitaţie.
În astfel de cazuri este scoasă din joben explicaţia cu vicii ascunse la obiectiv.
Asta se şi întâmplă şi – să vezi şi să nu crezi! – viciile nu erau nici măcar la vreun picor de pod, îngropate în pământ ci… la calea de rulare. Adică la platforma de beton de sub asfalt.
3.Te poţi gândi la diverse variante cu privire la acest detaliu. Probabil că în cazul în care minunăţia de viciu apărea la vreun picior de pod ar fi trebuit apoi făcute lucrări la zona respectivă şi ştie oricine că nu e uşoară o astfel de intervenţie. De „dezgroapă” piciorul de pod, trebuie deviat cursul apei. Greu… E mai uşor de justificat un viciu ascuns şi de intervenit la o zon[ accesibilă.
Însă aici intervine întrebarea: cum au fost făcute expertizele tehnice ataşate la proiect? Suntem totuşi în 2018 când discutăm despre exploaterea unor resurse de sub Marea Neagră, asfel că extragerea unor calote de probe de sub asfalt, de la 30-40 cm adâncime, e o bagatelă. Băieţii ăia care au făcut studiul (DRDP nu a vorbit niciodată pe acest subiect, dar unii spun că ar fi vorba de măcar 100.000 lei plătiţi pentru studiu, separat de lucrarea propriu-zisă) cum au făcut respectiva expertiză? Din birou? Copiind planşe? Uitându-se la poze?
4.La peste 40 de zile de la expirarea primului termen de execuţie, băieţii deştepţi de la DRDP anunţă o creştere cu vreo 10 la sută a costurilor lucrării. Riscăm dacă spunem „o primă creştere a preţului”? Vom vedea…
5.Dar încă nu anunţă nicio dată nouă a finalizării lucrărilor. Să fie clar, au fost iniţial 90 de zile, au mai trecut încă 40. Deci după 130 de zile, tocătorii aceştia de bani de pe rovinietă nu sunt în stare să spună când vor pune capăt acestui calvar al şoferilor. Şi, în continuare, nu a fost finalizat nici măcar un sens de mers. Deci sârme, beton şi urmează asfaltul, pe primul sens. Şi apoi se trece la celălalt sens de circulaţie.
Suntem în ultima decadă a lunii octombrie. Urmează noiembrie, apoi lunile de iarnă. Nu ştim câtă zăpadă sau ploi vor fi dar cu siguranţă vremea nu va fi mai prietenoasă decât în lunile de vară când, după 2-3 reprize de ploi mai serioase deja precipitaţiile erau vânturate pe post de scuză…

Suntem în acelaşi punct din care am început acest articol şi întrebăm: când vor fi terminate lucrările de reparaţii la acest Podeţ? Placa cu termenul iniţial a fost dată jos, alta nu a mai apărut în loc… Probabil că la DRDP Iaşi se mai fac calcule, sunt rostogolite sume, procente…

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Când va fi gata reparaţia de la Podul de la Preluca?

  1. Varianta simpla si corecta ar fi fost inlocuirea completa a podului cu structura de beton sau metalica prefabricata…Carpelile nu vor tine decat cativa ani!

Lasă un răspuns