„Când oamenii mor într-o intersecție cu probleme, prefectul postează pe facebook 42 de poze!” Liberalii cer demisia lui Niță

Accidentul de aseară s-a datorat ȘI faptului că traficul din zona Luțca-Sagna este deviat, traficul pe DJ 207D este mult mai intens și că prefectul Adrian Niță a tot bolmojit-o cu instalarea semaforului promis acum 2 luni – asta spun liberalii de la Neamț care, punctând „incompetența” și „reaua-voință” lui Niță, îi cer demisia din cea mai importantă funcție guvernamentală.

Comunicatul de presă cu titlul „Un om a plătit cu viața, iar alți trei sunt răniți într-un cumplit accident rutier petrecut în județul Neamț”, semnat de cei mai importanți lideri al PNL Neamț (George Lazăr, președinte PNL Neamț, Laurențiu Leoreanu, deputat PNL Neamț, Eugen Țapu-Nazare, senator PNL Neamț) amintește de semaforul promis a fi montat în 2 săptămâni (acum 2 luni!) dar arată și că aproximativ la ora tragediei Niță posta 42 (patruzecișidouă) de fotografii de la eveniment în care apărea el însuși.

ComunicatulPNL face legătura între Luțca (pod prăbușit) și Gâdinți (accident mortal), între Niță (prefectul care a promis semafor în 14 zile) și Arsene (care garanta siguranța circulației pe podul abia reabilitat: „Nu a fost vorba de întâmplare, de soartă sau de ghinion. Tragedia este o altă consecință a dezastrului de la Luțca, unde s-a prăbușit podul proaspăt inaugurat de Ionel Arsene. Din această cauză, traficul rutier, aflat la cote maxime în luna august, este deviat cale de câțiva kilometri, pe niște drumuri proiectate doar pentru câteva mașini.
Accidentul s-a produs, pe 14 august, la Gădinți, un punct al traseului ocolitor, la intersecția dintre DJ 207D și DN 15D. Acolo unde, exact cu două luni în urmă, prefectul județului Neamț, Adrian Niță (PSD), în calitate de șef al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, anunța că va instala semafoare în 14 zile lucrătoare, conștient – se pare – de pericolul reprezentat de lipsa vizibilității în acea intersecție. Dar, în loc de semafoare, prefectul a postat trei rânduri pe Facebook, din care reieșea clar că nu se va ține de cuvânt”.

Liberalii îl acuză pe Niță că exercită în mod decorativ funcția de prefect, la butonul altora de prin PSD Neamț, că după ce a mințit în mod manifest cu montarea semafoarelor nu s-a ocupat nici ca acea intersecție să fie măcar dirijată de Poliție și că în timpul acesta este campion la „poze cu mine însumi”:

„De altfel, nepăsarea față de problemele reale ale județului caracterizează întregul său mandat. Preocupat mai degrabă de festivaluri și chermeze publice, și tragedia de la Gâdinți l-a prins tot la un festival, de această data în Piatra Neamț. În timp ce se lăuda cu 42 de fotografii pe Facebook, un om murea.
Dacă nu ar fi asistat pasiv la pericolele din respective intersecție, prefectul Adrian Niță ar fi putut face toate demersurile pentru ca, mai ales în orele cu trafic intens, în respectiva intersecție să fie prezent un polițist care să dirijeze circulația. Nici această simplă acțiune nu a întreprins-o, iar un om a plătit cu viața.
Un lucru este clar: Adrian Niță nu are ce căuta în scaunul de prefect, o demnitate publică ce presupune responsabilitate deplină. Funcția de prefect nu este una decorativă, așa cum, din nefericire, consideră Adrian Niță și șefii săi din PSD Neamț.
Pentru a evita producerea unor alte tragedii, cauzate de incompetență și rea-voință, PNL Neamț îi solicită demisia, de urgență, prefectului județului Neamț, Adrian Niță”.

Deși au trecut 19 ore de la respectivul accident, prefectul Niță (altfel comunicator zelos pe anumite componente) nu a transmis niciun punct de vedere cu privire la tragedia respectivă nici pe facebook (unde se simte în largul lui), nici prin vreun comunicat de presă (instrument rar folosit de PSD Neamț / Prefectură / CJ Neamț), nici pe grupul de whatsapp Prefectură-Presă.

Pe contul său personal a apărut, acum 4 ore, un live de la un hram de la un așezământ religios.

V.N.

 

 

 

One thought on “„Când oamenii mor într-o intersecție cu probleme, prefectul postează pe facebook 42 de poze!” Liberalii cer demisia lui Niță

  1. Prefectul ”necalificat” Nita isi numara salariul colosal si nu ii vine a crede ca cineva poate sa-i dea 200 milioane net pe luna fara sa faca nimic,facandu-si cruce de cateva ori pe zi ca exista asemenea prosti platitori de taxe si impozite care sa-i plateasca un sac de bani pe luna doar pentru a face poze pe facebook ca altfel nu are nici stiinta si nici constiinta de a fi autonom in vorbire.
    Asa se fura”legal” banii publici in toate institutiile din acest stat esuat incepand cu Justitia praf de coruptie si indolenta si terminand cu ultimul bugetar angajat pe pile si relatii care delapideaza luna de luna aceasta tara esuata cu un salariu mai mare decat in Polonia.
    Romania,tara prostilor platitori de taxe si impozite degeaba,indolenti si fara pretentii furati de 1.5 milioane de bugetari corupti si incompetenti ajutati de securistii pensionati la 40 de ani cu pensii mai mari decat salariile dupa o viata de smenuri,hotii si incompetenta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.