Cănărău despre imaginile şocante cu măcelul de la Tîrgu Neamţ: „E vina slugilor politice din Poliţia Română! Poliţiştii sunt trimişi carne de tun în faţa infractorilor”

Liderul sindical Europol din Poliţie Ioan Cănărău consideră că măcelul în plină stradă dintre cele două grupuri de interlopi de etnie rromă este efectul la care s-a ajuns din vina politicienilor şi a „slugilor lor politice din Poliţia Română”. Cănărău consideră, de asemenea, că cei 3 poliţişti care s-au băgat (iniţial unul, de la ordine Publică şi apoi doi, de pe un MCV de la Poliţia Rutieră, după cum se vede pe filmări) în mijlocul scandalului sunt adevăraţi eroi.

„Asta se intamplă când managerii plătiţi, nemeritat, cu salarii de excelenţă, orbiţi de puterea funcţiei şi paralizaţi de frica pierderii privilegiilor uită ce au jurat! Le amintesc că au jurat că nu vor precupeţi niciun efort pentru a asigura siguranţa cetăţenilor pe străzi şi pentru a le păzi spatele poliţiştilor din subordine. Dar, undeva pe traseu, jurământul s-a diluat iar poliţiştii sunt sacrificaţi, sunt trimişi carne de tun in faţa infractorilor, în mijlocul luptelor de stradă! Aşa e în tot judeţul, câte o singura patrulă de poliţie intr-un schimb de 8 ore, în municipii sau oraşe. Cine-i vinovat că într-un oraş ca Tg Neamţ clanurile interlope işi permit să organizeze războaie în plină stradă? Vina-i împărtită între parlamentari, guvernanţi şi slugile lor politice din Poliţia Româna ! V-a fi tras cineva la raspundere vreodată? Personal, mă indoiesc!”, a declarat Cănărău pentru Vestea.

Detalii: VIDEO Bătaie cu topoare, răngi şi scânduri între două clanuri de ţigani la Tîrgu Neamţ! Foc de avertisment tras de poliţistul ignorat de derbedei

Cât priveşte intervenţia agenţilor de Poliţie, liderul sindical punctează că „La Tg Neamt o mana de politisti s-au dovedit a fi eroi ! Nu au dat înapoi deşi era extrem de riscant Cinste lor!”.

Ioan Cănărău a atras atenţia în numeroase rânduri că patrulele de ordine publică din oraşele şi municipiile din judeţul Neamţ sunt subdimensionate ajungându-se ca inclusiv la Piatra Neamţ sau Roman să fie o singură patrulă de serviciu pe un schimb. De asemenea, liderul sindical a mai punctat şi faptul că în ciuda multor runde de angajări, inclusiv din sursă externă, pentru Ordine Publică, de multe ori unii din proaspeţii poliţişti sau poliţiste sunt transferaţi la muncă de birou.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Cănărău despre imaginile şocante cu măcelul de la Tîrgu Neamţ: „E vina slugilor politice din Poliţia Română! Poliţiştii sunt trimişi carne de tun în faţa infractorilor”

  1. Dl. Canarau bate campii!Politistii nu sunt carne de tun, pur si simplu sunt inexistenti atunci cand ar trebui sa ia masuri!Sunt pline birourile de pilosi si fufe, dar pe strada nu mai face nimeni ordine!Tocmai de aceea se dezvolta clanurile si se intampla evenimente de genul celui prezentat!

  2. interlopii in uniforma , foarte curajosi cu cetatenii , care se pricep la amenintat atunci cand cineva ridica capacul de pe haznaua de la IPJ neamt si din parchetele locale , se dau drept victime .
    aceste personaje inutile in neamt , protejate , de ani buni , de catre structurile centrale , au pierdut de mult controlul asupra strazii .
    ordinea publica este „asigurata ” de interlopi , gen IPS security , etc.

Lasă un răspuns