Campionii rezultatelor la PNL Neamț!

Cifrele seci nu reflectă mereu munca, nici măcar în politică, pentru că mai contează și cât de puternici au fost sau nu ceilalți competitori. Respectând însă cutuma din organizațiile politice, primul set de campioni în calsamentul intern al oricărui partid e dat de rezultatele obținute peste media organizației superioare. Astăzi despre campionii din PNL Neamț care a scos pe județ 27,72 la sută.

Deci mai jos sunt acele localități unde munca celor din organizațiile locale și/sau priceperea coordonatorilor județeni a dus la rezultate superioare cifrei de 27,72 de procente.

Moldoveni 49,93%
Drăgănești 47,61%
Trifești 45,36%
Boghicea 44,66%
Ruginoasa 42,74%
Dragomirești 42,10%
Bahna 41,69%
Cordun 40,44%
Bicazu Ardelean 40,43%

Icusesti 39,27%
Doljești 38,70%
Cîndești 38,25%
Ceahlău 38,05%
Podoleni 37,84%
Grințieș 37,29%
Gherăiești 36,80%
Tazlău 36,65%
Făurei 36,10 %
Rediu 36,08 %
Pipirig 35,78%
Horia 35,64%
Sagna 34,06 %
Bîra 33,38%
Secuieni 33,13%
Mărgineni 33,12%
Bălțătești 32,89%
Piatra Șoimului 32,46%
Țibucani 31,60%
Ghindăuani 31,47%
Crăcăuani 31,43%
Costișa 30,79 %
Roman 30,69%
Borlești 30,64 %
Ion Creangă 30,60%
Bicaz Chei 29,47%
Săbăuani 29,30%
Gîdinți 29,01%
Vînători Neamț 28,59%
Dămuc 28,52 %
Tămășeni 28,46%
Dumbrava Roșie 28,45 %
Tarcău, 28,28%
Girov 28,21 %
Farcașa 28,05 %
Români 27,93%
Alexandru cel Bun 27,82%.

Rămânînd încă doar pe zona de cifre seci, din nou campioana absolută în procente, în interiorul PNL, este organizația locală condusă de primarul Marcel Bîrjoveanu de la Moldoveni.

Fără a minimaliza însă munca organizațiilor conduse cu primari în funcție – care au obținut nu doar procente mari ci s-au clasat și pe locul 1 în localitățile lor, este evident că mult mai greu au fost obținute astfel de performanțe în comunele cu primari de altă culoare politică (în general PSD, la Neamț).

De exemplu, ca să referim la ultima localitate din topul de mai sus, e de subliniat că scorul respectiv a fost obținut într-o comună cu primar PSD iar liberalii au ieșit acolo și pe locul 1 (față de PSD care a obținut doar 23,48 la sută).

Cum de exemplu, la Cîndești, liberalii au obținut locul 1 cu 38,25 la sută înving PSD-ul local cu primar în funcție care a avut doar 25,90 %. Cîndești era considerat până acum fief PSD, cu un primar în funcție la al doilea mandat.
„Avem la Cîndești o organizație foarte inimoasă, un nucleu de adevărați spartani conduși de colegul nostru Bogdan Gherasim, un băiat dedicat, inteligent, civilizat care ar merita din plin voturile consătenilor lui pentru a fi viitorul primar”, explică consilierul județean Lăcrămioara Azoiței, cea care a fost coordonatorul județean al campaniei locale din comuna respectivă. „Eu sunt consilier județean de câteva luni doar și când, în urma unor schimbări organizatorice, am fost mutată pe Cîndești și auzind înainte legende despre cât de roșie e comuna respectivă mă și gândeam ce minune ar trebui să fac, să se întâmple, să nu luăm bătaie la scor. Eram un pic chiar dezorientată și mi-a spus domnul președinte Cozmanciuc <<Lăcrămioară, mergi la Cîndești, fă treabă cu echipa de acolo și vom câștiga!>>. Am mers și mi-am dat seama că minunea chiar este la îndemâna noastră când am cunoscută această echipă deosebită cu Bogdan în frunte. Au muncit acești oameni ca adevărați activiști care vor să schimbe ceva în bine pentru țara și comunitatea și le sunt recunoscătoare că am făcut și eu parte din echipa lor dedicată și victorioasă”, a mai spus Azoiței.

„Este frumos să coordonezi niște organizații locale într-o campanie și acestea să câștige sau să obțină scoruri mari. Dar nu e victorie mai frumoasă decât să câștigi pe terenul adversarului, adică în acele comune unde nu ai primari. Pentru că și munca din campanie e mai aprigă. Și aici vreau să felicit și eu organizațiile locale lângă care am muncit și care au obținut astfel de performanțe și mă refer la Gîrcina, Dragomirești, Girov”, a spus consilierul local Valentin Stavarache.

Peste 36 la sută a obținut și echipa de la Rediu, în comuna în care PSD care are primar a luat doar 33 la sută. Sau la Tarcău unde liberalii au luat peste 28 la sută în timp ce PSD, cu primar în comună doar 21 la sută. Idem la Podoleni (coordonator consilierul județean Bogdan Buhușanu) unde PNL a câștigat cu aproape 38 la sută în dauna primarului PSD care a obținut doar 28 la sută…

Sau cine credea vreodată că la Vînători Neamț (unde liberalii au luat 28 la sută fără a câștiga) că PSD coboară la cora de 34 la sută având o cunoscută primăriță cu multe mandate în spate?

Cazurile de mai sus și multe altele care țin de specificul fiecărei localități în parte arată că de fapt o bătălie electorală este mai complicată decât pare, decât relevă cifrele de la final. Cert este că minunea de a veni saci de voturi pe un val național este o excepție de la regulă, un partid serios își pregătește bătăliile electorale din timp, cu organizații locale antrenate, organizate și reorganizate. Și că și în politică autosuficiența este la un moment dat decontată iar munca și seriozitatea sunt vor fi totuși premiate.

Într-un mesaj de ieri, în care mulțumea nemțenilor pentru votul dat PNL, Mugur Cozmanciuc, președintele organizației nemțene PNL nu uita nici de „furnicuțele” care au trudit pentru cifrele de mai sus dar și din localitățile care, dacă nu sunt acum în aceste topuri, fac progrese importante. „Vreau să le mulțumesc și colegilor mei, care s-au implicat în această campanie, care au muncit și au demonstrat că în unitate stă forța. O forță care ne dă energia să muncim pentru oameni! Vă mulțumesc încă o dată, SINCER ȘI DIN SUFLET, TUTUROR celor care m-au ajutat și care au crezut alături de mine cu onestitate în victoria PNL Neamț. Împreună ne dorim un drum mai bun! Cu sinceritate vom construi încrederea că împreună suntem o forță și vom dezvolta o relație durabilă.
Vom pune Neamțul în primul rând. 
De acum începe munca, pentru Neamț în primul rând, pentru România în primul rând!”, spunea Cozmanciuc în acel mesaj.

D.V.

 

 

One thought on “Campionii rezultatelor la PNL Neamț!

  1. Ei chiar cred ca rezultatul se datoreaza muncii lor?!Sunt mai mult decat penibili!Au castigat ca urmare a campaniei media si facebook cu varf de lance Rares Bogdan…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.