Campionii de la PNL Neamţ! Bicazu Ardelean, Ruginoasa, Boghicea, Vasiliu, Lazăr, Leoreanu, Azoiţei, Buhuşanu, Banu…


Cu peste 71.000 de voturi obţinute în judeţ şi cu un procent de 36,46% în favoarea lui Klaus Iohannis, liberqlii nemţeni au câştigat pe 10 noiembrie competiţia în Neamţ şi, dintr-un judeţ considerat până acum „fief roşu”, au ajuns să se claseze pe un nesperat loc (altădată) fruntaş în competiţia internă pe judeţe.

Cu 20.000 de voturi şi cu 10 procente mai puţin au obţinut mai puţin, la Neamţ, cei din PSD.

Voturile acestea nu au venit din senin. Dincolo de trend, de poziţionarea mai bună a candidatului PNL în comparaţie cu cel PSD în sondaje, echipa PNL de la Neamţ s-a bazat şi pe o organizare „nemţească”, pe 5 zone mari (conduse de ceilalţi 2 parlamentari, Leoreanu şi Ţapu,în condiţiile în care preşedintele Cozmanciuc s-a ocupat de campanie per judeţ, de cei doi prim-vicepreşedinţi, Stoica şi Lazăr şi de secretarul general adjunct Vasiliu) dar şi de coordonatori locali, consilierii judeţeni care au răspuns, fiecare, de câteva comune.

Un clasament, pe procentele obţinute în UAT-uri, clasează în Neamţ următoarele organizaţii locale pe podium:

1. Bicazu Ardelean – 58%
2. Ruginoasa – 57%
3. Boghicea – 53%
4. Icuseşti – 52%
5. Dragomireşti – 51%

50% au obţinut liberalii şi la Tămăşeni şi urmează alte 26 de UAT-uri în care scorul scos de echipa PNL-Klaus Iohannis a fost între 49 şi 40%. În ordine descrescătoare: Ghindăuani, Bahna, Rediu, Tazlău, Podoleni, Dămuc, Moldoveni, Pîngăraţi, Sagna, Cordun, Trifeşti, Doljeşti, Gherăeşti, Ceahlău, Alexandru cel Bun, Tarcău, Roznov, Cândeşti, Drăgăneşti, Crăcăuani, Gîrcina, Pipirig, Borleşti, Secuieni, Bâra, Dumbrava Roşie.

În unele din localităţile de mai sus, PSD a fost efectiv zdrobit (de exemplu, Tămăşeni, unde voturile pentru Viorica Dăncilă au fost doar 11%) dar interesant este că în multe dintre aceste localităţi dar şi în altele PSD a fost învins deşi are primari PSD, majorităţi în CL-uri asigurate de PSD, detalii care fac cu atât mai dulce victoria echipelor liberale.

Conform unor calcule referitoare la voturile obţinute şi targeturile stabilite înainte de turul 1, sursele Vestea spun că topul intern pe cele 5 zone arată astfel la PNL Neamţ:

1. ZONA 4 Daniel Vasiliu (sudul judeţului)
2. ZONA 3 George Lazar (Valea Muntelui şi Valea Bicazului)
3. ZONA 1 Laurentiu Leoreanu (Roman şi zona de est a judeţului)

Pe locul 4 ar fi zona 5 condusă de Mihai Stoica, cu Tîrgu Neamţ şi localităţile învecinate, zona din care provin liderii PSD (Arsene şi Harpa) unde, previzibil, PSD îşi are un nucleu dur şi un bazin fidel.

ZONA 2 , Piatra Neamţ şi alte vreo 13 UAT-uri, condusă de Eugen Ţapu, s-a clasat pe locul 5 din 5 posibile. Evident, un rol hotărâtor l-a avut Piatra Neamţ, unde liberalii au câştigat cu 35%. Cu doar 35 % în condiţiile în care vorbim de muncipiul capitală de judeţ, cu primar PNL, cu 9 consilieri PNL, cu firme ale CL care au ca directori şi membri în CA activişti PNL, cu un Cabinet al primarului unde muncesc (?) activişti PNL. De ce PNL a câştigat la Piatra Neamţ dar cu un procent mai mic decât scos în localităţi unde şi lumina soarelui pare roşie, e un motiv de analiză internă în PNL şi, probabil, de viitor articol în Vestea.

Clasamentul intern al coordonatorilor locali de la PNL arată cam aşa, în urma cumulării rezultatelor oficiale cu informaţiile pe care le are Vestea despre targeturile pe localităţi şi distribuirea în teritoriu a consilierilor judeţeni care au primit această sarcină:

Lăcrămioara Azoiţei,
Bogdan Buhuşanu,
Gabriela Banu,
Gabriel Lucaci,
Mihaela Isciuc,
Marius Nechita,
Valentin Stavarache.

Reţeta succesului

Reţeta succesului are, de obicei, în spate multă muncă. La vedere (acţiuni în teren, o bună organizare pe OSV-uri) dar şi părţi mai ascunse (determinarea vectorilor de imagine locali de a da un anume semnal; vectori = lideri politici, chiar de la alte formaţiuni, profesori, doctori, preoţi, poştaşi, morari, patroni de firme sau de magazine etc) care ţin de strategia aplicată de fiecare partid sau de fiecare coordonator zonal sau local.

Am întrebat în scris, pe primii doi coordonatori zonali şi pe primii doi coordonatori locali care e reţeta specifică din spatele acestor rezultate. Până la ora publicării acestui articol nu am primit răspuns de la Daniel Vasiliu. În schimb, avem răspunsuri de la George Lazăr, Lăcrămioara Azoiţei şi Bogdan Buhuşanu.

George Lazăr: „Eu coordonez zona 3 şi i-am avut al[turi de mine pe colegii Marius Nechita, consilier judeţean şi  Bogdan Ţifui, membru BPJ PNL Neamt.
Ii felicit pe primarii de la Bicaz Ardelean, Ceahlau, Grinties cat si pe colegii presedinti de organizatii, viceprimari, consilieri locali care au activat pe zona si si-au facut foarte bine treaba. Am participat impreuna cu colegii din PNL la zeci de actiuni si am vorbit cu citeva mii de cetateni la care a ajuns mesajul domnului Presedinte Klaus Iohannis. In turul 1 a fost o mobilizare foarte buna iar pentru turul 2 sunt convins ca ne vom organiza si mai bine pentru a câstiga la scor alegerile prezidentiale.
A fost o munca titanica dar cu rezultate foarte bune, inclusiv in fiefuri PSD si asta datorita prestatiei foarte bune a candidatului Klaus Iohannis dar si a muncii colegilor liberali.
Pentru turul doi ii invitam si pe susutinatorii USR ,PMP sau ai domnului Diaconu sa mearga la vot si sa il sustina pe candidatul de dreapta Klaus Iohannis, avand in vedere ca avem in linii mari aceeasi orientare liberala si anti PSD.
Felicit liberalii din Bicaz pentru ca am cistigat in fata PSD alegerile, dupa ce in ultimii 8 ani, aici, PNL nu a mai cistigat nici o runda de alegeri. Acest lucru imi da increderea ca si la turul 2, cetatenii din Bicaz care s-au saturat de PSD, de mizeria si saracia din localitate, ne vor da increderea prin votul pentru Klaus Iohannis.
Mobilizarea va fi cuvantul de ordine si daca pe de o parte ii felicit si le multumesc colegilor liberali pentru implicare ii rog in acelasi timp, sa trateze cu maxima responsabilitate turul 2 al alegerilor si sa fie in permanenta in contact cu cetatenii. Sunt Convins ca domnul Presedinte Iohannis va cistiga turul 2 al alegerilor in judetul Neamt la un scor istoric fata de PSD.
Apreciez si munca depusa si sustinuta a dl Mugur Cozmanciuc, presedinte al filialei PNL Neamt, in aceasta campanie dar mai ales faptul ca a avut intelepciunea si vointa de a forma la Neamt, o echipa unita a PNL, un nucleu de oameni pe care i-a asezat la aceeasi masa si care in ciuda unor diferende ale trecutului, din respect si prietenie cu Mugur ne-am strans mana si am format echipa PNL Neamt, echipa unita si care va cistiga alegerile Prezidentiale, Locale si Parlamentare”.

Lăcrămioara Azoiţei: „PNL Neamţ a demonstrat prin campania pentru turul 1 şi prin rezultatele obţinute că suntem o echipă unită, care acţionează organizat.
Eu am ajutat la campania din 3 comune şi pot spune că sunt mândră şi onorată că al lucrat alături de aceste echipe locale PNL formate din oameni inimoşi, dedicaţi, frumoşi la minte şi la suflet. Profit de întrebarea dumneavoastră şi voi nominaliza pe câţiva dintre ei pentru că, da, secretul succesului PNL la Neamţ este clădit pe oameni.
La Cândeşti încep cu preşedintele organizaţiei, Bogdan Gherasim, care are doar 32 de ani şi nu îi pot omite pe consilierii locali Cicerone Costea Crăciun şi Ion Păduraru. Echipa de la Rediu este un model pentru întreg judeţul cu preşedintele Vasile Braiş, cu consilieriul locali Neculai Aftanase, cu doamna profesoară Ana Socea. La Dochia au muncit din plin pre;edintele organizaţiei, Gabriel Văduva dar şi întreaga lui echipă cu Claudiu David, Pascaru Mihai, valentin Turtureanu, Ramona Lazăr… De fapt, în fiecare comună ar fi meritat menţionaţi câte cel puţin 15-20 de activişti, dar nu am vrut să abuzez de spaţiul pus la dispoziţie de dumneavoastră.
Vă spun sincer, aceste echipe liberale sunt foarte frumoase, sunt formate din oameni care doresc prosperitatea comunităţilor lor şi eu sunt convins că vor primi un vot important, covârşitor şi la alegerile locale şi, evident, şi la turul doi care este peste câteva zile.
Vreau să multumesc pentru frumoasa colaborare şi pentru că a fost alături de mine şi coordonatorului zonal, domnul Daniel Vasiliu dar şi domnului Mugur Cozmanciuc. Daniel Vasiliu a fost aproape şi alături de echipele noastre, Mugur Cozmanciuc a fost cu adevărat liderul number one care ne-a dat un sfat potrivit la momentul potrivit, care ne-a îmbărbătat atunci când ne era mai greu, care a ştiut să facă din oameni o echipă”.

Bodan Buhuşanu (Podoleni, Coştişa, Români): „Am coordonat şi am muncit în această campanie în 3 comune cu primari PSD, cu rezultate roşii la ultimele alegeri. Am câştigat foarte clar la Podoleni şi Coştişa, am pierdut la Români dar micşorând sensibil ecartul de până acum, ducând diferenţa la sub 10 procente între noi si PSD în acea comună, rezultat care, iarăşi, este unul istoric. Sunt comune unde PSD câştiga altădată cu peste 70 la sută şi acum, în două a pierdut deja, în a treia a câştigat chinuit dar va pierde şi acolo în turul 2.
Nu obţineam aceste rezultate deosebite dacă nu aveam în aceste comune colegi absolut fantastici, luptători adevăraţi care vor dovedi şi în turul doi puterea lor de muncă şi care, la alegerile locale de anul viitor, trebuie ca, împreună cu comunităţile respective, să spună stop domniei PSD.
Nu voi face nominalizări pentru că aş risca să uit pe cineva, spun doar că sunt mândru că suntem în aceeaşi echipă, echipa învingătoare a PNL Neamţ!”

Daniel VINCA

 

2 thoughts on “Campionii de la PNL Neamţ! Bicazu Ardelean, Ruginoasa, Boghicea, Vasiliu, Lazăr, Leoreanu, Azoiţei, Buhuşanu, Banu…

  1. Nu stiu de unde ati scos asta cu Neamt „fief rosu”!Municipiile Piatra Neamt si Roman au primari liberali, iar in CJ numai prostia liderilor PNL si blaturile au facut ca PSD sa conduca!Din 2004 la Piatra a condus doar PNL-PDL, cu rezultatele care se vad.Cat despre „succesul” PNL de acum, nu se datoreaza in niciun fel echipei de conducere, ci contextului general…

  2. Chiar ne jigniti daca spuneti ca personaje precum Lazar, Azoitei si Vasiliu sunt artizanii scorului bun obtinut. Toti au votat impotriva arogantei si specimenelor promovate de PSD, nicidecum pentru ca ar fi convins vreunul dintre cei nominalizati. Si cand vad atitudinea noilor guvernanti si mai ales a liberalilor locali nu cred ca vor rezista mai mult de 1-2 ani la guvernare.

Lasă un răspuns