Campionii de la Centrul de plasament Ion Creangă

 

Micii luptatori cu antrenorul Stefan MihutClaudiu Știrbu, Mihai Mangalaru și Cristian Adrian Acozmei din cadrul Complexului de Servicii Ion Creangă Piatra Neamț sunt cei mai proaspeți medaliați la Competiția interjudețeană de lupte greco-romane „Memorialul Mircea Croitoru“, ce a avut loc la Bacău, în perioada 4-5 martie 2016. Toți trei sunt legitimați la Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț și sunt antrenați de Ștefan Mihuț.

Claudiu Știrbu a ocupat locul I la categoria 60 de kg, iar Mihai Mangalaru și Cristian Acozmei au ocupat locurile II și, respectiv, III la categoria 27 de kilograme.

Tinerii sportivi urmeaza tradiția copiilor din Complexul de Servicii Ion Creanga al cărui vârf de lance și motiv de mândrie este campionul național de seniori, Mihai Mihuț, în prezent student la Universitatea din Arad și speranța României pentru Olimpiada de la Rio. De-a lungul anilor, CS Ion Creangă a devenit sinonim cu sportul de performanță, reușind să dea județului și țării campioni în domeniul luptelor greco-romane, etalonul performanței fiind Mihai Mihuț, care anul trecut a reușit să devină campion național la categoria 66 de kilograme. De asemenea, a urcat pe treapta a treia a podiumului la Campionatul Mondial din Brazilia devenind astfel component al lotului olimpic pentru Rio 2016. Mihai a reprezentat un exemplu și pentru colegii săi mai mici din centru astfel încât aici a apărut o adevărată pleiadă de campioni. Daniel Potoschi a devenit în 2015 campion național la Târgu Mureș la categoria 53 de kg, vicecampion cu echipa de cadeți și este component al lotului național de cadeți. Mihai a reușit în decembrie 2015 să ocupe locul doi la Campionatul Internațional de la Satu Mare la categoria 27 de kg, Claudiu Știrbu a ocupat locul I la Turneul Național de Calificare iar Cristi Acozmei și Ștefan Rusu sunt alți luptători cu un potențial imens, ambii situându-se pe locul trei la campionatele naționale de anul trecut pentru copii.

M.V.

 

Lasă un răspuns