Campioana BAC-ului din Neamț: „Vreau să mă fac procuror!”


Sunt cuvintele Alexandrei Pavel, cea care a obținut cea mai mare medie din Neamț la examenul de bacalaureat, 9.93. Absolventă a Colegiului Național „Calistrat Hogaș”, profilul Filologie – bilingv (germană-engleză), tânăra spune că examenul pe care l-a luat cu brio, doar șapte sutimi distanțând-o de nota maximă, nu a fost deloc ușor și că rezultatul final reprezintă încununarea unor eforturi susținute vreme de ani de zile.
Ar fi greșit din partea mea să spun că examenul a fost unul ușor, pentru că nu este chiar așa. Am muncit mult, dar nota mi-a depășit toate așteptările. Mă așteptam să fie un rezultat bun, dar nici chiar așa”, povestește Alexandra, a cărei emoție amestecată cu bucuria pe deplin justificată încă i se putea simți în glas.
La fel de surprinsă de faptul că a ieșit prima pe județ este și familia Alexandrei, la fel cum sunt și prietenii ei. De la aflarea notei – spune tânăra – felicitările nu mai contenesc să apară din toate părțile. Numai că Alexandra n-are de gând să se lase influențată prea mult timp de emoțiile acestui rezultat. Asta pentru că planurile de viitor pe care singură și le-a clădit necesită și mai multă muncă. „Vreau să dau la Facultatea de Drept de la Iași, iar apoi să urmez Institutul Național de Magistratură, pentru a deveni procuror”, adaugă Alexandra, care a ținut să spună că deciziile în privința studiilor i-au aparținut în totalitate, chiar dacă instinctul de anchetator în slujba dreptății nu sunt străine de familia ei.
Cu toate că tata lucrează în sistemul judiciar, nu mi-a impus niciodată nimic, nu mi-a spus ce profil și ce specializare să urmez. Nici la liceu, nici pentru ceea ce mă așteaptă de acum înainte. L-am luat ca model de viață, dar toate au fost exclusiv alegerea mea, iar familia m-a sprijinit și m-a susținut în permanență. Le mulțumesc pentru toți acești ani și mă bucur că am reușit să-i fac pe ei mândri de mine, înainte de toate. Este cea mai mare satisfacție a mea, care trece pe primul plan, înainte de a mă declara pe mine însămi mulțumită de ceea ce am reușit să obțin”, a conchis proaspăta absolventă.

Alex SÎRBU / Foto Facebook

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Campioana BAC-ului din Neamț: „Vreau să mă fac procuror!”

  1. In ciuda felicitarilor pe care le merita,vreau sa-i atrag atentia Alexandrei ca a fi procuror in Romania este sinonim cu incompetenta crasa si coruptia.

    Nu avem exemple pozitive in acest domeniu,mai ales in Neamt ,unde PARCHETUL a patronat hotiile colosale si jaful la care a fost supus acest oras/judet/tara.

    Distrugerea acestei tari se datoreaza in exclusivitate justitiei din Romania populata numai cu oameni corupti,incompetenti si fara coloana vertebrala.

    Pina ce aceste institutii nu vor fi dizolvate si refacute de la ZERO romania va ramine un stat mafiot 100%.

  2. Pai, normal!Salarii de 15-20.000 lei pe luna, munca mai deloc, pensie de serviciu…

  3. Merita pe deplin felicitari!Dar de ce sa ne miram, ca fata doreste sa fie procuror???Singura a marturisit ca tatal ei face parte din sistemul juridiciar,a vazut cum se traieste si sigur asa isi doreste si ea,normal bani multi,pensii mari si speciale,multiple avantaje.!!!Si-a avut tatal, ca model in viata.

Lasă un răspuns