Campanie ANTI-ŞPAGĂ pe uşile Spitalului Judeţean Neamţ

O campanie de educare care promovează un act medical „curat” (fără condiţionarea de favoruri medicale) îi întâmpină pe cei care intră în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ chiar de la uşa de la intrate. Un afiş mare şi unul mai micuţ au ca slogan „Respect. Demnitate. Sănătate” şi anunţă, femrm, că „Actul medical NU poate fi condiţionat de favoruri financiare!”.

Nu ştim de cât timp sunt postate afişele respective dar cert este că miile de oameni care intră zilnic în Spitalul Nou (angajaţi, aparţinători, pacienţi) văd respectivele mesaje.

Şi holul de la intrarea în Spitalul Nou )devenit sală de aşteptare pentru aparţinătorii de la UPU a devenit un adevărat panotaj. Direct pe perete sunt scrise diverse mesaje. Unele dintre acestea îi informează pe oameni despre categoriile de urgenţe şi codurile de culori arondate diverselor grade de urgenţă medicală iar altele citează din legislaţia penală referitoare la ultraj, cu aplicatie concretă pe agresarea personalului medical.

D.V.

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Campanie ANTI-ŞPAGĂ pe uşile Spitalului Judeţean Neamţ

  1. O glumă bună!!! Ne facem ca nu vedem, ne pacalim ca pe cei mici…realitatea: NU DAI BANI- MORI CU ZILE!!!

  2. Sa dea Bunul Dumnezeu sa ajungem acele zile in care sa avem cadre medicale cat de cat pregatite (macar mediocru!!!) si care sa nu ceara/impuna spaga!!!!!!!

  3. Ionel are dreptate!Ar fi foarte interesant care ar fi rezultatul acestor chestionare.Solutia anti -spaga nu este afisajul, ci masurile pe care ar trebui sa le ia managementul pentru descurajarea „negocierilor” intre medic si pacient si sanctionarea drastica a celor care conditioneaza (activ sau pasiv) actul medical!

  4. Asta a fost chiar buna. Pai chiar cadrele medicale iti cer spaga. Nu ca ar avea nevoie,pur si simplu e o dependenta precum cea data de narcotice. Nu dai,nu se ocupa de tine.Fireste,nu sunt toti asa,dar marea majoritate da

Lasă un răspuns