Camion ISU derapat în șanț la Dulcești! Cu cauciucuri de iarnă! Primarul Michiu a trimis un utilaj să salveze mașina pompierilor!

O mașină a pompierilor a rămas blocată în nămeți și a fost nevoie de sprijinul primarului din comuna Dulcești pentru ca situația să fie rezolvată, au informat surse neoficiale (reamintim că Prefectura Neamț și ISU Neamț produc cea mai mediocră comunicare din ultimii ani, șefii acestor instituții parcă s-au ascuns într-o lume paralelă).

A fost vorba despre un autocamion trimis de ISU la Dulcești să ajute la eliberarea unui autoturism înzăpezit. Informația primită de la surse neoficiale a fost confirmată rapid de primarul de Dulcești, Mihai Michiu, care de ore bune se luptă pentru deblocarea drumurilor naționale, județene și locale deși doar ultimele sunt în administrarea lui. „Da, drumurile naționale și județene nu sun la noi, dar nu putem să nu intervenim. Noi, de la Primărie am trimis utilaj să scoată un TIR de pe Drumul Național și tot noi am trimis un buldo să scoată și mașina pompierilor care ieșise în decor”, a spus primarul.

Cu confirmarea de la ISU a fost mai greu. A fost nevoie ca pe Grupul de lucru ISU-Presă să repetăm întrebarea. Într-un final a venit un răspuns în care se făcea referire la un autocamion și la o șenilată trimise în zonă pentru intervenție dar fără detalii despre problema concretă. În câteva minute… răspunsul a fost șters și, într-un final a venit și răspunsul final cum că a derapat autocamionul ISU, apoi acesta a fost scos din șanț de un Buldo de la SVSU Dulcești care a intervenit și pentru autoturismul inițial.

Foarte important: ISU a confirmat informația că autocamionul propriu era echipat cu cauciucuri de iarnă, detaliu capital care spulberă clișeul că au parte de probleme doar autoturismele neechipate corespunzător. dacă ditamai camionul ISU, cu roți de iarnă mari derapează la actualele condiții meteo, este foarte clar că astfel de ghinioane pot avea și mașini mai mici, cu greutate mult mai mică.

Acest detaliu este prețios prin prisma faptului că astăzi ISU (și apoi răspândacii de serviciu) au tot repetat refrenul că toate blocajele din județ au avut loc exclusiv din cauza unor mașini neechipate corespunzător, detaliu care ducea în plan secundar discuția despre calitatea interventiei  firmelor de deszăpezire care acționează în subordinea autorităților.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Camion ISU derapat în șanț la Dulcești! Cu cauciucuri de iarnă! Primarul Michiu a trimis un utilaj să salveze mașina pompierilor!

  1. Bai expertule,poti sa ai mama cauciucurilor de iarna,si tot derapezi daca te crezi la curse si nu adaptezi viteza la conditiile de trafic. Mai ales daca ai si chinezariile pe care le folosesc masinile de la stat. Cauciucurile de iarna au rolul lor de a asigura o tractiune corespunzatoare,dar nu garanteaza 100% siguranta.

Lasă un răspuns