Cămin de bătrâni sau lagăr de exterminare?


Un Cămin de Bătrâni din județul Neamț (din comuna Dumbrava Roșie) pare a fi mai curând lagăr de exterminare pentru rezidenții cazați acolo, pentru 2000 de lei pe lună plătiți de familii, conform dezvăluirilor făcute în ultimele zile, într-o serie de articole publicate de TVM Neamț.

UN DIRECTOR DE CĂMIN AMENINȚĂ CĂ VA ARUNCA ÎN STRADĂ O BĂTRÂNĂ CU GRAVE PROBLEME DE SĂNĂTATE –  scria publicația amintită pe 26 ianuarie, arătând că la iritarea unui aparținător care a sesizat că mama sa nu ar fi îngrijită și tratată cum trebuie, răspunsul lui Dragoș Ioniță (patronul Căminului Sfântul Nectarie din Dumbrava Roșie) este o somație prin care anunță că aruncă practic, în stradă, pe bătrâna al cărui singur fiu este în Italia.
Deși în documentarea primului articol, cei de la TVM Neamț au încercat să ia un punct de vedere celor care administrează acest Cămin dubios, răspunsul a fost la acel moment un telefon închis cu nervozitate…

AUDIO- DIRECTORUL CĂMINULUI ”SFÂNTUL NECTARIE” ÎȘI ARATĂ ADEVĂRATA FAȚĂ: AMENINȚĂRI ȘI JIGNIRI DUPĂ ARTICOLUL TVMNEAMT.RO – este al doilea articol care (având și înregistrare audio atașată) îl arată în toată splendoarea (ca rațiune și tip de adresare) pe același director Dragoș Ioniță.
Cu o atitudine de baron local care este sigur pe proptelele lui, Ioniță pretinde ștergerea primului articol, amenință, insultă. Înregistrarea respectivă ridică întrebarea legitimă: un om cu asemenea comportament de tip interlop este în măsură să răspundă (rațional și psihiatric) de destinele bătrânilor lăsați în grija lui?

APAR NOI MĂRTURII, S-A RUPT TĂCEREA! CĂMINUL GROAZEI LA DUMBRAVA ROȘIE? PE MÂNA CUI NE LĂSĂM BĂTRÂNII? – Opinia publică reacționează în acest al 3-lea articol ba, mai mult, oamenii comentează la vedere, pe facebook, asumat, făcând dezvăluiri șocante. Foști angajați sau aparținători ai unor foști bătrâni rezidenți spun lucruri incredibile. Inclusiv vorbesc despre sedarea unor bătrăni suferinzi, mai pe românește, oamenii erau ticsiți cu medicamente dure care îi trasnformau în niște legume care puteau muri în liniște…
Despre felul cum erau „fentate” instituțiile statului, mai relatează oamenii, detaliu care te face să te gândești că aceste trucuri erau aplicate pentru că patronul Ioniță se baza el pe un sprijin ocult chiar din partea unor angajați de seamă ai unor instituții…

INSPECTORII AJPIS DESCIND LA CĂMINUL ”SFÂNTUL NECTARIE”. STABILIMENTUL A FUNCȚIONAT ILEGAL O BUNĂ PERIOADĂ – este ultimul articol, de azi, care deja ridică voalul de pe ceea ce ar putea fi numit „Mafia Căminelor de Bătrâni”. Atenție, nu generalizăm dar este clar că acest caz al stabilimentului patronat de acest dubios Dragoș Ioniță nu este singular.
Cu un tupeu greu de cuantificat, acest individ a luat bani de la oameni, pe perioadă bună, deși acest cămin era total neautorizat pentru acest tip de activitate specială care presupune avizări și acreditări speciale.
Prin natura sa, un astfel de Cămin de Bătrâni are și o componentă medicală. E ca și cum un spital privat ar funcționa total în afara legii. Ei bine, în așa-numitul stat de drept numit România, un astfel de individ nu este trimis în judecată și condamnat pentru așa ceva ci este… amendat și i se dă apoi autorizație.

De ce? Pentru CÂT?

Informațiile care ajung la Vestea și în legătură cu acest cămin dar și cu altele din Neamț sunt cât se poate de grave și neliniștitoare.
Vom reveni.

Daniel VINCA

One thought on “Cămin de bătrâni sau lagăr de exterminare?

  1. asta asa e ! …am trecut si eu pe la asa zisele camine „private” si in realitate afara ( sau pe internet ) e vopsit gardul si pe dinauntru …leopardul …..jalnic …si chiar criminal .!

Lasă un răspuns