Camelia Smicală la Vestea Tic-Tac: „Copiii au traume dar se refac!” VIDEO

Cei 5 ani în care au fost practic sechestrați de statul finlandez au lăsat urme în sufletele Mariei și lui Mihai, cei doi copii ai Cameliei Smicală, care s-au întors de curând în sânul familiei.

„Copii se refac. Au traume. La început era foarte greu să-i scot și din cameră. Erau învățați să stea în cușca lor. Nu erau învățați să socializeze. Plus că pubertatea e o vârstă dificilă pentru oricare copil”, a declarat Camelia Smicală la emisiunea Vestea Tic-Tac la care a participat luni seara.

Dincolo de principala traumă – despărțirea copiilor de mamă – sistemul finlandez a pus o presiune enormă pe Camelia Smicală, cu procese inventate, condamnări la comandă, amenzi, presiuni la angajatori etc. Și, când într-un final, acest sistem nu a mai avut încotro și a trebuit să redea copiii către mamă a făcut simplu, ca și cum ar fi predat cu întârziere un colet. Nici vorbă de scuze, despăgubiri, anularea amenzilor abuzive: „Nici vorbă de despăgubiri, de recuperat banii…Mi-au luat tot ce am muncit într-o viață, dar nu are importanță asta, important este că sunt copiii acasă, în familie, lângă mine…”

Cei doi copii au fost răpiți de lângă mama lor când aveau 9 și 10 ani și s-au întors în familie la 14, respectiv 15 ani.

Emisiunea respectivă poate fi văzută, integral, AICI.

D.V.

Lasă un răspuns