Calitățile ascunse ale lui Arsene! Mii de likeuri pentru tigaia cu pește!

O postare domestică de pe facebook, cu un Ionel Arsene gospodar (și, printre rânduri) familist a captat un impact uriaș, mult peste mesajele în care acesta se laudă cu investiții (reale sau tot promise, realizate pe bune sau inaugurări de campanie) sau îi atacă pe adversari.
Informația în care Arsene se zugrăvește ca un fel de MasterChef care gătește pentru familie (însoțită și de pozele de rigoare) are deja vreo 2600 de likeuri (la doar 6 share), din care primele 2000 fuseseră obținute în 3-4 ore de la activarea butonului „publică”.

„Înainte de orice funcții, suntem oameni, avem familii și nimic nu e mai frumos și mai important decât o duminică cu cei dragi.
Azi am primit sarcina să fiu bucătar (MasterChef, ca să fim în trend) și comanda primită a fost “musai și pește „.
Nu vă ascund faptul că îmi și place să gătesc.
Duminică plăcută tuturor” – a scris ieri Arsene, scurt și la obiect.

Mesajul direct și simplu a prins foarte bine la public. Dincolo de activiștii/subordonații/postacii de partid care nu au putut depăși nivelul obedienței tip „Felicitări, domnule președinte!”, postarea lui Arsene a capacitat și multe comentarii simple, umane.
Unii i-au sugerat că trebuie și udătură la așa bucate („Poftă mare!!! Vedeți ca peștele trebuie să înoate!!!”), alții l-au sfătuit să mai lucreze la partea cu mămăliga („Ionela Nistor – De la mine aveți un nu, mamaliga amestecată bine numai grunzurei ☺☺☺ , adică mai des pe la Master chef). Nu au lipsit nici trimiterile la copilărie sau familie („Și ce bucătar ! Ai învățat ceva de la mama ta”) sau sfaturile pentru bucatele de acest fel preparate („Nu mai mult de 20 minute la cuptor! se usuca prea tare pestele!”).

În imaginile post-factum, pot fi văzute mai multe feluri de mâncare gătite: pește cu legume la cuptor, pește prăjit în tigaie dar și fructe de mare.
Anumite detalii din fotografii (gazon cu curte) duc spre ideea unei case cu terasă și curte, probabil de la locuința din București a președintelui CJ Neamț.

Evident că rămâne necunoscută motivația unei asemenea postări „domestice” (fără șabloane de tip „lepre galbene” la adresa adversarilor, fără auto-laudatio). Fie pur și simplu i-a venit lui Arsene să arate că, dincolo de politică și administrație, este un om obișnuit, fie e vreun răspuns cu mantă (poate și la adresa fostei sale colege de partid Ana Birchall care, zilele trecute, acuza că s-a dat o nouă amânare în procesul în care acesta e judecat, proces care a ajuns la 33 de termene).

D.V.

 

Lasă un răspuns