Câinii polițiști își caută parteneri

Șase din cele 59 de posturi scoase la concurs în Poliția Neamț sunt destinate agenților conductor de câini, informează un comunicat de presă al IPJ Neamț. Reamintim că la începutul acestei săptămâni s-a dat startul pentru ocuparea celor 59 de posturi de polițiști, prin încadrare directă, de agenți în structurile de ordine publică, poliție rutieră și conductori de câini de serviciu.
Dintre acestea, 6 sunt destinate celor care sunt iubitori de câini și vor să aibă o carieră în poliție, funcțiile de agent de poliție regăsindu-se în cadrul polițiilor municipale și orășenești – 3 la Piatra Neamț, 1 la Roman, 1 la Târgu Neamț și 1 la Bicaz.
Cei care vor obține posturile vor fi învățați, pe lângă munca de poliție, să lucreze cu partenerul canin, să capete încredere unul în celălalt, să formeze o adevărată  echipă”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.
Numai în primele două zile de la începerea înscrierilor, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au fost depuse 68 de cereri pentru posturile de agenți de poliție, prin încadrare directă, 7 dintre acestea vizând structura de poliție canină.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns