Cadou de sărbători, ne-scumpirea gunoiului! ALDE a înclinat decisiv balanţa


Moment important ieri în şedinţa Consiliului Judeţean Neamţ unde a picat la vot proiectul de scumpire a tarifelor pentru gunoi, echilibrul cunoscut cu PSD-ALDE-1PMP versus PNL-1PMP fiind basculat de votul ALDE.

Mai exact, cei doi consilieri ALDE (vicele Ion Asaftei şi Iulian Luca) nu au votat precum cei de la PSD ci la fel cu cei de la PNL, abţinându-se la vot. Cele două abţineri au fost cele necesare şi suficiente ca, adăugate abţinerilor celor de la PNL, proiectul respectiv să nu fie votat.

Prin proiect, tarifele ar fi crescut de la 3-4 lei la 8 lei pe persoană, ca să ne referim doar la banii plătiţi de populaţie.

La finele şedinţei, Ion Asaftei (preşedinte ALDE Neamţ şi vicepreşedinte CJ Neamţ) a spus că el nu pune la îndoială faptul că trebuie operate anumite măriri de preţ, derivate din legislaţia nouă dar că e de părere că aceste noi prevederi au fost ambalajul sub care firmele care operează pe zonele de colectare din Neamţ şi-au mai trecut şi alţi bani în plus, pentru creşterea profitului lor.

Este a doua şedinţă din ultimul timp când CJ nu votează creşterea tarifelor pentru salubritate. La precedenta, tot la propunerea lui Asaftei, proiectul a fost retras de iniţiator pentru a putea fi documentat mai bine de către aleşii judeţeni.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns