Cacealmaua măsurării temperaturii la mall și supermarket! În Neamț, niciun caz de Covid depistat de paznicii cu termometre…

Niciun caz de suspect Covid nu a fost în atenția autorităților medicale din judeul Neamț pornind de la informațiile furnizate de mallurile sau supermarketurile la intrarea cărora clienții sunt „termometrizați”, anunță surse apropiate de autoritățile oficiale din acest județ.

Deși măsura a fost impusă de Guvernanți (Raed Arafat, CNSU, Guvern etc) acum mai bine de un an și jumătate, dincolo de efectele de imagine și de mesaj (câtă grijă au autoritățile și firmele private pentru sănătatea oamenilor!), tehnic-medical nu a fost nicio urmare a acestui procedeu.

Termo-scanarea făcută de paznicii magazinelor este ILEGALĂ și NECONSTITUȚIONALĂ! Necalificații fac „triaj epidemiologic”, atributul medicilor și asistenților!

Așa arată un prospect de la un termometru cu infraroșu! Câți dintre paznicii de la magazine l-au citit?

La 112 sau la DSP Neamț nu a sunat niciun paznic și niciun manager de mall sau supermarket care să anunțe că prin măsurarea temperaturii a fost depistat vreun suspect de Covid.

„Noi ne-am conformat acestor ordine controversate doar ca oportunitate economică, mai pe românește, ca să nu fim obligați să închidem magazinul și ca să nu fim amendați. Să fim serioși, noi angajații unui magazin avem cunoștințe medicale, ca să putem trage noi concluzia că vreun client e suspect Covid, în condițiile în care o temperatură peste normal este un simptom pentru sute și sute de boli sau afecțiuni? Nu puteam face așa ceva nici din punct de vedere uman dar nici juridic, pentru că avocații ne-au explicat că într-o atare situație avem șanse mari să pierdem un proces, cu despăgubiri uriașe, intentat de o astfel de persoană căreia noi să-i fi refuzat accesul în magazin. Venea omul cu un document medical că a avut o infecție la stomac sau altceva și ne făceam și de râs, aveam parte de imagine proastă și mai și plăteam daune de imagine.
Lumea e foarte sensibilă, nervoasă, iritată. Gestionarea pandemiei nu e treaba privaților – noi plătim impozite de ne cocoșăm! – ci a autorităților de stat. Să vină cei de la Guvern, de la Ministerul Sănătății, să termometrizeze ei, să pună diagnostic, nu noi care suntem paznici, casieri, responsabili raioane sau chiar directori”, a declarat pentru Vestea.net managerul unui supermarket din Piatra Neamț.

Folclorul contemporan menționează deja diverse episoade tragi-comice întâmplate în Neamț în această cacealma a termometrizării. De la termometre rămase fără baterii, care abia mai pâlpâiau și care se blocaseră pe o anumită valoare afișată, până la pacienți depistați cu temperatura de … 25 de grade, adică una specifică unei persoane decedate.

Termo-scanarea făcută de paznicii magazinelor este ILEGALĂ și NECONSTITUȚIONALĂ! Necalificații fac „triaj epidemiologic”, atributul medicilor și asistenților!

Așa arată un prospect de la un termometru cu infraroșu! Câți dintre paznicii de la magazine l-au citit?

Dacă „avocații” termometrizării făcute de paznici au pot susținut că măsura este una non-invazivă și că majoritatea oamenilor își iau singuri temperatura acasă, adversarii măsurii au punctat că e una să îți faci singur, ție însuți, o manevră medicală (chiar și o injecție) și altceva să faci asta unui terț.
În prevederile Costituției României, la Art. 22 se precizează faptul că „nimeni nu poate fi supus torturii și niciunui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant”, iar Convenția Europeană a Drepturilor Omului precizează că „Încălcarea dreptului la viață privată din punct de vedere al informațiilor referitoare la sănătatea persoanei”.
Iar „banalul” termometru cu laser chiar trebuie folosit în anumite condiții…

D.V.

Lasă un răspuns