Cabinetul Preşedintelui CJ Neamţ intră în reevaluare! Primul val: 3 pleacă în câteva săptămâni!

 

Episodul prin care a trecut Ionel Arsene în urmă cu câteva zile (reţinere urmată de respingerea de către instanţă a propunerii DNA de arestare preventivă) nu se lasă fără ecouri şi pe alte planuri. Şi vorbim de oameni şi detalii care ţin de domeniile administraţie şi politică.

Oricine combină câteva informaţii pe surse cu o minimă analiză ajunge la concluzia că din acest tsunami nu va scăpa nici compartimentul Cabinet Preşedinte, structură care, prin lege, este asimilată Cabinetului Demnitarului (parlamentarului) şi stă, practic, în pixul acestuia. Consilierii de la Cabinet Preşedinte sunt angajaţi prin dispoziţie (nu prin concurs) şi pleacă la fel. Ba chiar tocmai din acest motiv anumite reevaluări ar putea fi vizibile în acest compartiment, pentru că şi angajările şi încetările duratei job-urilor sunt ca la Casa Albă, strict când decide demnitarul.

Informaţiile pe surse ajunse la Vestea.net spun că este posibil ca 3 din consilierii preşedintelui CJ Neamţ să părăsească foarte repede aceste joburi, în doar câteva săptămâni.

Oficial (conform siteului CJ Neamţ), angajaţii de la Cabinet preşedinte sunt:
1.Vasile Vişan – pensionar, normă întreagă
2.Valeriu Andriţa – pensionar, jumătate de normă
3.Georghe Stanciu – pensionar (MAI), jumătate de normă
4.Octavian Andrei Tarantus Bărbuleţ – normă întreagă
5.Ilie Petre – pensionar, normă întreagă

Deci în afară de tânărul şi înflăcăratul Bărbuleţ (campion la foto şi postări viteză pe facebook, organizator şi prezentator al Galei Ambasadorilor nemţeni, membru in CA Spitalul Judeţean), ceilalţi 4 sunt pensionari: 2 jurişti (Vişan şi Petre), 1 doctor (Andriţa) şi 1 fost ofiţer de Poliţie (Stanciu). De fapt, ar fi vorba de 2 foşti ofiţeri de Poliţie pentru că – deşi nu e prins, oficial, în site, în structura Cabinet Preşedinte – şi Cristian Timofte (tot pensionar, tot fost colonel IPJ Neamt reproflat din tineretea de grănicer) tot cu atribuţii de acest gen s-ar ocupa.

Deci practic ar fi vorba de 6 oameni care, dincolo de ce scrie în fişa postului (vezi detalii AICI) ar fi trebuit să realizeze o protecţie informativă, de strategie şi de imagine pentru Ionel Arsene. Ori Arsene numai bine nu a fost protejat (ca şef al instituţiei, fireşte, fără a lua în calcul ultimele evenimente) de tot acest personal cu funcţii, CV-uri şi experienţe altfel foarte consistente, după cum spun chiar unii apropiaţi ai preşedintelui CJ Neamţ. De la problemele din Spital (unde o investiţie nefinalizată, cea de la Pediatrie, oricum nu îndeplineşte normele de conformitate şi acreditare ale Ministerului Sănătăţii) până la documente interne, nesecrete dar care ies din instituţie „pe sub mână”, ca într-un fel de pas de defilare de prin desenele animate, Arsene are un teanc imens de motive să constate că vreo 70% din banii daţi pe lefurile celor numiţi „consilieri personali” sunt, de fapt, un fel de rente viagere asigurate, culmea, şi unor persoane deja pensionate.

La motivele de mai sus pot fi adaugate şi criticile de genul „salarii cumulate cu pensii (speciale)” care contrazic promisiunile social-democrate de sprijinire şi stimulare a tinerilor competenţi.

Aflat într-o perioadă a vieţii şi experienţelor personale care-l predispun mai mult la meditaţie şi analiză, Ionel Arsene doar ce trebuie să ceară o evaluare a activităţii celor 5+1 super-consilieri (aşa, mai mult ca să aibă sufletul împăcat) şi să semneze UNELE decizii de încetare a raporturilor de muncă. Sursele Vestea spun că măcar vreo 3 din cei enumeraţi mai sus ar fi bine să fie pregătiţi precum gravidele: cu bagajul la uşă.

Vom reveni.

Daniel VINCA

 

4 thoughts on “Cabinetul Preşedintelui CJ Neamţ intră în reevaluare! Primul val: 3 pleacă în câteva săptămâni!

  1. Tablagiul pensionat de boala,suspect de fals si uz de fals trebuie sa plece primul !Militianul FIRST !

  2. primul care trebuie sa plece este presedintele.nu atat din cauza dosarului penal ci pentru faptul ca si-a schimbat domiciliul in bucuresti.ilie pensionarul hapsan trebuia sa-i faca cunoscut acest lucru.se vede cat de pregatit este in dreptul administrativ.nici cu visan nu-mi este rusine.de aceea ii rog pe cei doi batranei sa mearga acasa si sa creasca nepoti sau sa planteze salcami.

  3. Sa-i mut in gura de militieni cersetori,au jde meleoane pensie si tot nu le ajung banii pentru tratamente oncologice si stocuri de lumanari !

  4. Ioneleeeeeeeeeeeeee…….. da-l afara pe GHEORGHE CIZMA,ca te paste arestul la domiciliul din Grumazesti !

Lasă un răspuns