Ca să simtă salariaţii că au director neagreat de primar! Nu sunt bani pentru salarii la Locativserv! Primăria – datorii neonorate de 2,4 miliarde lei!

La începutul acestei săptămâni este zi de salariu la Locativserv şi în conturile firmei municipalităţii bate vântul. Asta deşi firma respectivă are de încasat de la Primărie vreo 2,4 miliarde de lei care – în ciuda corespondenţei dintre cele două unităţi – nu au intrat pe traseul bancar normal.
Dincolo de problemele financiare ale Primăriei, pentru salaţiaţii firmei respective este un semnal clar, în condiţiile în care, pe vremea fostului director Gheorghe Căescu (apreciat public de primarul Dragoş Chitic) nu se întâmplau astfel de accidente şi banii de la Primărie erau livraţi cu promptitudine.
Acum este însă un nou director, Jănel Iosub care, cu siguanţă nu se bucură de aceeaşi simpatie din partea primarului Chitic (pe care l-a şi criticat în campania electorală, Iosub fiind pe lista de candidaţi pentru CL Piatra Neamţ în echipa PSD). Astfel că logica salariaţilor de la Locativserv care aşteaptă leafa ca toţi oamenii (că au şi ei de plătit rate la bănci, facturi, au copii la şcoală etc) este simplă şi la obiect: „Chitic nu-l înghite pe Jănel şi acum se răzbună. Dar ce vină avem noi, care ne facem treaba acum ca şi pe vremea lui Căescu?”.
Tot săptămâna viitoare, Locativserv ar trebui să plătească, după salarii, şi dările la stat.
Interesant este şi faptul că, în acest moment, peste 100 de locuinţe din fondul locativ municipal (ANL etc) să fie în acest moment goale. Un calcul simplu arată că 100 X 250 lei = 25.000 lei (adică 250 de milioane lei noi), bani care, dacă aceste locuinţe ar fi fost date până acum în chirie (de Primărie cu votul CL), ar fi ajuns în contul firmei care administrează fondul locativ.
Contactat de Vestea pentru a explica ce soluţii va găsi pentru a da salariile angajaţilor care acum sunt în pericol din cauza blocajului cauzat de Primăria Piatra Neamţ, Jănel Iosub nu a răspuns la telefon.

D.V.

 

2 thoughts on “Ca să simtă salariaţii că au director neagreat de primar! Nu sunt bani pentru salarii la Locativserv! Primăria – datorii neonorate de 2,4 miliarde lei!

  1. Domnul primar Chitic să nu uite că munca unui salariat nu se răsplătește prin „neînghițirea” directorului general, Iosub Jănel.
    Este josnică această abordare.
    Uşor, ușor, pietrenii se conving de atitudinile nelegale ale acestuia.

  2. Esti de mult in presa. Nu te mai fa ca nu stii. Se vede din depărtare ca Chitic si-a dat mana cu Arsene ca sa ii fie bine pe viitor. Se preface ca e liberal si ca ataca PSD-ul dar pe la spate se întâlneste cu Arsene prin Noir sau in alte zone. Face jocul lui Pinalti atat el cat si Arsene. Tu crezi in coincidente?

Lasă un răspuns