Ca la Ploieşti/Şoferul: “Eram singur!”. Martori: “Ţipa biata fată din maşină!”

Incidentul cu maşina scăpată în Bistriţa, la Piatra Neamţ, în după amiază zilei de vineri are şi o parte mai… controversată.

Dincolo de ciudăţenia prin care conducătorul auto a reuşit performanţa ca de pe aleea betonată din zona Punte Ştrand să aterizeze cu Opelul Corsa în valurile Bistriţei, scurta sa declaraţie de după necaz este infirmată de alte voci.

Şoferul ploieştean spune că era “SINGUR ÎN MAŞINĂ”. Martorii ocular şi chiar reprezentantul ISU vorbesc, însă, şi de… O PASAGERĂ. E de menţionat că declaraţia şoferului nu a fost luată imediat după contactul cu apa rece ca să fie invocată o stare de şoc. Ba dimpotrivă, conducătorul auto era foarte relaxat, pus pe glume chiar.

Pentru frumuseţea situaţiei, iată câteva din declaraţii:

Şoferul implicat: ”Da. Un noroc chior. Singur în maşină. Am venit în Piatra Neamţ, zonă turistică. Îmi place zona. Ceaţă… Mi s-a părut că am văzut ceva. Şi… m-a luat în decor… S-a întâmplat. Sunt din Ploieşti
(Reporter
: Da cum de ai ajuns pe partea asta, că nu înţeleg?…)
Am vrut să văd Bistriţa. Şi am văzut-o mai bine!…

Slt. Andrei Grancea (purtător de cuvânt ISU Neamţ): *”Dispeceratul ISU Neamţ a fost anunţat că un autoturism a căzut în râul Bistriţa, în municipiul Piatra Neamţ. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi 8 subofiţeri, cu un autocamion de intervenţie şi o ambulanţă SMURD. Pompierii au scos autoturismul din apă fără ca acesta să fie avariat.
(Reporterul întreabă: Victime?)
Persoanele erau ieşite. Asta au anunţat şi prin apelul la 112. Este vorba despre două persoane”.

Martor ocular: *”Da, eram pe punte. Deodată am văzut maşina în apă. Şoferul se învârtea pe lângă ea, pe lângă maşină. Maşina era în apă, dar pe roţi. Atingea fundul apei. S-a dat geamul jos pe partea dreaptă. Mai avea o fată cu el. Ea era pe locul din dreapta şi striga. Ţipa biata fată în maşină: <<Scoate-mă!, Scoate-mă!>>. Strigăte de frică. De disperare. Ea probabil că s-a temut că e apa mare, nu a realizat că roţile maşinii erau fixate pe fundul apei, deci nu mai avea unde se duce la fund. S-o fi temut fata să nu se înece. Dar el o încuraja: <<Hai că te scot, hai că nu-i nimica…>>. O scos-o din maşină. S-a udat până aici, până la jumate. A fost mai mult frica. Acum, nu ştiu ce să zic. O fi fost de vină fata, sau băiatul?… Bine că nu sunt victime. Băiatul a fost la volan, ea era pe locul din partea dreaptă.

Interesant, nu?

D.V.

Nota Bene: Întrebarea reporterului (Da cum de ai ajuns pe partea asta, că nu înţeleg?…) pleacă de la faptul că zona din care bărbatul a picat cu maşina în Bistriţa este una lăturalnică, paralelă cu strada. Practic e vorba de o alee betonată, amplasată între Calea Ferată şi malul Bistriţei, între cele două repere nefiind nici locuinţe, nici spaţii comerciale. E un fel de teren cu cale de acces, unde vara se organizează diverse manifestări (Zilele Oraşului).

 

One thought on “Ca la Ploieşti/Şoferul: “Eram singur!”. Martori: “Ţipa biata fată din maşină!”

  1. A vrut s-o duca sa-i arate schimbatorul de viteze dar n-a nimerit pe strada care duce la ponton :))

Lasă un răspuns