Ca între prefecţi. Lazăr către Soroceanu: „În cazul Dulamă, banii ar trebui plătiţi de cine se face vinovat!”


Am primit la redacţie o scrisoare deschisă adresată de fostul prefect George Lazăr, actualmente prim-vicepreşedinte PNL Neamţ, actualului prefect al judeţului, Daniela Soroceanu.
George Lazăr detaliază subiectul controalelor făcute unor primari (chiar şi la sesizări anonime) precizînd că se referă doar la „epoca Soroceanu”, aminteşte de consilierul judeţean incompatibil şi care este încă în funcţie şi cere ca banii cuveniţi vicepreşedintelui CJ Laurenţiu Dulamă pentru perioada cât a fost demis abuziv din funcţie să fie plătiţi de cei care au fost parte în operaţiunea respectivă, anulată apoi de instanţă.
Publicăm mai jos, integral, scrisoarea fostului prefect George Lazăr (Red.)

<<George Lazăr prim vicepreședinte PNL Neamț: Doamna Prefect Soroceanu nu este capabilă să își asume responsabilitatea pentru actele pe care le face!

Doamna Prefect  Daniela  Soroceanu  se  face că nu înțelege situația în care se află și pe care de altfel chiar ea însăși a creat-o. Într-o eră pesedistă, în care toate rubedeniile ocupă posturi în administrație, fără să aibă nicio minimă competență, în care norocul parcă e pus cu mâna pentru unii, daca pupă mâna șefilor PSD, întâlnim astfel de anomalii și la nivelul Județului Neamț.

Eu știu că primarii sunt o parte importantă a administrației județene. Tot ei sunt cei care reprezintă interesele cetățenilor din comunitățile unde au fost aleși. Ori, e foarte grav doamna Prefect să vă răzbunați prin tot felul de acțiuni de control, bazate pe tot felul de plângeri anonime la adresa unor primar, care nu iau lumina de la dumneavoastră sau de la stăpânul dvs. politic.

Este și mai grav că trageți în aceste răfuieli politice întreaga Instituție a Prefectului Județului Neamț, unde sunt mulți oameni calificați și de bună credință. Prin aceste acțiuni abuzive murdăriți  reputația instituției, dar și a colegilor profesioniști. Dar dacă tot dvs. doamna Prefect faceți apel în mesajele publice, la corectitudine, la aplicarea legii, vă aduc aminte de cazul DULAMĂ. Cred că vă amintiți de această afacere juridico – administrativă și cu ample conotații politice. Din bun simț juridic vă indic să lecturați, cu atenție, atât dumneavoastră cât și domnul Secretar al CJ Neamț, următoarele texte de lege, cu sediul materiei la art. 297 și 298 , din Noul Cod Penal.

Pentru o mai bună instrucție legislativă vă și citez: Art. 297 Abuzul în serviciu (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă, ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-297

Art. 298 Neglijenţa în serviciu/Încălcarea din culpă de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-298

Documentați bine situația si nu va lăsați în baza că domnul Dulamă, ales PMP, dar cu convingeri mai degrabă PSD-iste nu va face niciun demers. Și încă un aspect: trebuie rezolvată si problema financiară în cazul DULAMĂ, că doar nu o să plătească nemțenii nici salariile domnului Dulama si nici cheltuielile de judecată. Cred că de bun simț ar fi să le plătească cine se face vinovat/ă  de situația juridică creată. Și, cu titlu de recomandare, pentru liniștea juridică a colegului dvs. de la CJ, care vă ține locul pe funcția de Secretar, explicați-i ce înseamnă în cazul BACIU hotărâre definitivă prin nerecurare. Ca poate domnul nu știe, dar sunt convins că va accepta sfatul dvs. și opinia juridică. Și pentru lămuriri în legătură cu mesajul public al dvs. vă aduc aminte că suntem în 2019, iar adresele trimise Primarilor, pe sesizări anonime sunt semnate de dvs. și nu de vreun alt fost prefect. Așa că ar fi bine să vă asumați realitatea timpului și acțiunile pe care le-ați întreprins.

George Lazăr>>

One thought on “Ca între prefecţi. Lazăr către Soroceanu: „În cazul Dulamă, banii ar trebui plătiţi de cine se face vinovat!”

  1. Sunteti selectiv dle fost prefect, nu numai in cazul lui Dulama, ci in toate cazurile cand trepadusii au facut abuzuri, dovedite in instante iar pagubitii au incasat sume uriase din banul public, sute de mii, daca nu milioane chiar….
    Apropo de ,,victima,, Dulama, ce expertiza a avut sa-i corecteze lucrarea Dlui Adrian Alui Gheorghe, aud ??!

Lasă un răspuns