BZI: Ceartă româno-turcă pe Spitalul Modular: „Dă avansul!”, „Dă garanția!”

Dincolo de declarațiile oficioase care încearcă să împacheteze roz-bombon încălcarea Caietului de Sarcini din achiziția de 13,2 milioane euro (bani de la CJ Iași și Cj Neamț) pentru Spitalul de la Lețcani, se ascund fricțiuni majore intervenite între furnizor și beneficiar, anunță BZI (Bună Ziua Iași), cea mai citită publicație din Iași.

Citeste si Deputatul PMP Petru Movilă despre problemele cu Spitalul Modular: „Haos! Este doar o afacere la mijloc!”

Jurnaliștii de la BIZ susțin – citând chiar surse neoficiale din CJ Iași – că una din primele probleme serioase a apărut atunci când cei de la CJ Iași ar fi cerut furnizorului turc (SDI Global LLC) plata garanției de bună execuție. Cei de la firma turcească ar fi vrut ca înainte de a achita garanția respectivă, de 10 la sută, să primească mai întâi… avansul de 30%. Mai pe românește, turcii voiau să plătească garanția din banii beneficiarului.

<<Turcii s-au ales cu 13,2 milioane de euro în urma licitației, însă între CJ și SDI Global LLC au apărut fricțiuni. Firma din Turcia a cerut 30 la sută din bani în avans, așa cum este trecut și în caietul de sarcini, însă ei nu au vrut să dea garanția de 10 la sută, așa cum le-a cerut CJ.
Surse din Consiliul Județean au arătat că abia la finalul acestei săptămâni ar urma să apară containerele, după ce părțile au căzut la o înțelegere. Culmea, spitalul va ajunge la Iași după ce România va ieși din starea de urgență cauzată de pandemia de COVID-19>>, scrie BZI în articolul „Bate vântul la Transagropolis. Spitalul COVID de la Lețcani va fi livrat peste termenul limită. Imagini dezolante cu zona unde trebuiau să apară sute de medici din toată Moldova – FOTO” (care chiar merită integral, pentru a vedea diferența dintre situația reală de la fața locului și propaganda mincinoasă a unor scribi). 

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns