Buzdugan la Târgul de Crăciun de la Neamţ: „Nu există persoane cu handicap ci persoane speciale!”

Daniel Buzdugan a punctat aseară, la Piatra Neamţ – unde a fost prezent în calitate de prezentator al Târgului de Crăciun de la Neamţ – faptul persoanele cu handicap încă nu au un tratament corect din partea societăţii. „Nu ar trebui să se numească <<persoane cu handicap>> ci <<persoane speciale>>”, a spus Buzdugan care coborâse cu microfonul de prezentare în mulţime şi care a întânit un pietrean care nu are ambele picioare.

Bărbatul infirm este Petrică Poenaru (circa 36 de ani), cel care a fost mediatizat de presă cum, în iernile trecute, curăţa gheaţa de pe trotuarele din Piatra Neamţ (vezi AICI – RESPECT! / Fără picioare, dar curăța gheața de pe trotuare)

Vedeta de la Radio Zu şi-a început de fapt şi prezentarea vorbind despre solidaritate, despre spiritul Crăciunului care ar trebui să trezească în oameni ceea ce au ei mai bun, dorinţa şi putinţa de a-şi ajuta semenii. A relatat pe scurt şi despre campania abia încheiată („Oraşul faptelor bune”), la care a participat: „Timp de o săptămână, am stat într-o căsuţă de sticlă în centrul Bucureştiului, am promovat şi ajutat astfel de cazuri – nevoi speciale, oameni cu diverse probleme de sănătate care au nevoie de bani pentru operaţii în străinătate etc – şi am reuşit să strângem peste un milion de euro”.

Momentul în care Buzdugan a mers în mulţime şi l-a descoperit pe spectatorul fără picioare a fost în repriza de prezentare dintre prestaţia Teodorei Sava şi cea a Narcisei Suciu. Talida Cozma (cealaltă prezentatoare a evenimentului) a rămas pe scenă, Buzdugan a coborât în mulţime şi acolo l-a descoperit pe Petre Poenaru (bărbatul infirm) cu care a intrat imediat în vorbă, l-a întrebat dacă are tot ce-i trebuie, dacă simte că şi pentru el este Crăciunul.

Din momentul în care s-a apucat de cântat Narcisa Suciu, Buzdugan a rămas „captiv” încă vreo 15 minute în mulţime, foarte mulţi spectatori dorind să rămână cu o amintire, o poză cu cel mai în vogă realizator de radio.

Daniel Buzdugan va fi prezentator şi la spectacolul din prima zi a Crăciunului, de la Piatra Neamţ.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns