Burduja propune amenzi mărite pentru șoferii care parchează ca bombardierii!

Deputatul liberal Sebastian Burduja propune creșterea amenzilor pentru șoferii care parchează nelegal, pe trotuare. Parlamentarul (originar din județul Neamț, fost coleg la PACT cu actualul primar Andrei Carabelea) a și depus în urmă cu câteva zile un proiect de lege în acest sens este unul din cei doi co-autori ai proiectului (semnat și susținut de alți 24 de parlamentari.

<Am depus astăzi, împreună cu colegul si prietenul Cătălin Teniță, un important proiect de lege care crește sancțiunile pentru cei care parchează pe trotuar, fără să lase loc minim 1 metru pentru trecerea cărucioarelor de copii sau a persoanelor cu dizabilități.

În alte state europene există sancțiuni aspre pentru acest fenomen. De exemplu, pentru a combate fenomenul parcării ilegale și riscurile la care sunt supuși pietonii, în Codul Rutier al Franței este prevăzut că staționările și parcările pe trotuare sunt considerate parcări “foarte obstructive” și sunt sancționate cu amendă de 135 Euro (classe 4), sau 375 Euro, în cazul în care amenda este majorată. De asemenea, agenții rutieri pot dispune prin ordonanță imobilizarea sau ridicarea vehiculelor.

Sancționarea mai drastică pentru ocuparea trotuarelor cu vehicule care nu asigură lățimea minimă de cel puțin un metru, lăsat la dispoziția pietonilor, va conduce la diminuarea fenomenului, facilitând deplasarea în siguranță a pietonilor, accesul mai facil al echipajelor de intervenție și reducerea cheltuielilor de întreținere a drumurilor publice.

Îi mulțumesc lui Cătălin Teniță pentru susținere – suntem deja la al doilea proiect semnat in calitate de co-inițiatori principali. Mulțumesc celor 24 de colegi parlamentari care au semnat inițiativa noastra, 12 de la PNL si 12 de la USRPLUS. Vă voi ține la curent cu evoluția acestui proiect care ne aduce mai aproape de a avea orașe pentru oameni, nu pentru mașini>, spune Burduja.

Rămâne de văzut dacă fostul lider de la PACT îl va instrui și pe prietenul său, acum primar de Piatra Neamț, despre parcarea legală și civilizată a mașinii. În urmă cu câteva zile, mai multe fotografii realizate de cetățeni și postate pe facebook arătau cum autoturismul primarului Andrei Carabelea era parcat sfidător, pe trotuar și pe spațiul verde din fața locuinței edilului. Iar reacția primarului a fost să se plângă într-o conferință de presă că astfel de imagini reprezintă… un atac la adresa familiei pentru că în unele poze apărea în plan secund și un colț din locuință.

D.V.

2 thoughts on “Burduja propune amenzi mărite pentru șoferii care parchează ca bombardierii!

  1. De acord….partial. Am si eu o intrebare,dom Burduja….. Amendam,ca se incalca legea,dar ce alternative oferiti? Ce preventie faceti? Ce ar trebui sa faca cei care nu au unde sa parcheze? Si care depind de masina? Dati exemplul Frantei. Dvs stiti ce transport in comun dezvoltat si curat au acolo? Sper ca nu va trece prin cap sa li comparati cu mizeriile noastre locale,murdare si urat mirositoare. Dar,ca de obicei,la teorie suntem experti cu totii,practica ne omoara in schimb. Asa cum o sa va scalpeze pe voi ‘alegatorii”,ca la cate tampenii debitati de o vreme incoace…..

  2. Nu asteptati ca acesti baiietasi de bani gata (mare parte furati) scoliti si ,,pregatiti,, afara , sa ofere alternative dupa care sa treaca la sanctiuni , Sunt constituiti intr-un desant , cu foaie de parcurs bine stabilita. Apropo taticu Marinel este bine , salteaua luata de la BANCOREX , pe unde e , pe ici, pe colo, prin Franta ? Hai s….r !

Lasă un răspuns