Burduja, PACT: În Parlament trebuie să meargă cineva care să se asigure că nu se mai fură


pact-1
În Parlamentul României trebuie să existe oameni care să se asigure că în România nu se mai fură. Aceasta a fost afirmația făcută de președintele PACT, Sebastian Burduja, într-o conferință de presă susținută în cursul aceastei dimineți. La conferința de presă au mai participat și secretarul general Andrei Carabelea și Ion Constantin Șolga, coordonatorul PACT pentru alegerile parlamentare.
Cu acest prilej, atât Burduja cât și Carabelea și-au prezentat candidatura pentru alegerile parlamentare din 4 decembrie, primul pentru Camera Deputaților, cel de-al doilea pentru Senat, ambii independenți. După ce a vorbit despre orașul natal, studiile din țară și de peste hotare – la universități de prestigiu precum Stanford și Harvard – și despre activitatea pe care a desfășurat-o la Banca Mondială, Sebastian Burduja a trecut la prezentarea motivelor care l-au determinat să se întoarcă acasă și să se înscrie în cursa pentru un fotoliu în Parlament.
Deși am fost rugat să candidez la București, răspunsul meu a fost negativ. Vreau să candidez acasă, la Piatra Neamț, iar motivul este cât se poate de simplu: consider că aici este cu adevărat nevoie de mine și aici pot să pun cel mai mult suflet în ceea ce fac, fiind vorba de meleagurile natale. Mă recomandă experiența pe care am acumulat-o de-a lungul timpului și dorința de a realiza ceva pentru orașul din care am plecat”, a punctat Burduja.
Din punctul său de vedere, actualul Parlament oferă surprize de la o săptămână la alta și este total nereformat. „În Parlament trebuie să meargă cineva care să se asigure că nu se mai fură! Este nevoie de o voce cu adevărat independentă, care să închidă portițele tuturor celor care fură cu legea în mână”, punctează liderul PACT Neamț. Totodată, ideea „dreptății pe bune” – crede Burduja – trebuie legată strâns de ideea „școlii pe bune”. „Școala din zilele noastre dă foarte mulți elevi nepregătiți, iar vina aparține cadrelor didactice. E drept că există foarte mulți profesori cu adevărat dedicați și extrem de bine pregătiți, nu contestă nimeni acest lucru. Dar la fel de adevărat este că avem de-a face și cu oameni care se titularizează în urma unor examene șpăguite, iar acest lucru trebuie să înceteze”, a spus, printre altele, Sebastian Burduja. Liderul PACT a mai vorbit, printre altele, și despre crearea de noi locuri de muncă, lucru ce va conduce la dezvoltarea economică, dar și despre necesitatea unei infrastructuri moderne și a unor școli sigure. „Am o fetiță în vârstă de un an și jumătate. În câțiva ani va trebui să o dau la școală și de aceea îmi doresc ca toate școlile să fie sigure, pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice”, a încheiat Burduja.
Pe de altă parte, Andrei Carabelea, candidat la funcția de senator, a preferat să vorbească despre o Românie curată. „Pentru mine, asta înseamnă România pe bune: o țară curată. Mi-aș dori implementarea unei strategii pentru un mediu curat, în care să nu existe deșeuri, defrișări, poluare și braconaj”. Făcând referire la curățenia din politică și din Parlament, Carabelea a precizat că „este nevoie de o reformă electorală care să înlăture orice privilegiu pentru partidele politice. Trebuie, totodată, interzisă migrația politică și este nevoie să eliminăm votul secret, care este folosit de foarte multe ori pentru acoperirea unor abuzuri. De asemenea, și imunitatea parlamentară un subiect delicat. Ea este bună atâta vreme cât nu e folosită pentru mascarea unor fapte de corupție sau de natură penală. Atunci vorbim de abuzuri”, a conchis Andrei Carabelea.
La rândul său, coordonatorul PACT pentru alegerile parlamentare și-a exprimat speranța că de la Piatra Neamț poate pleca schimbarea în bine a țării. „Îmi doresc o Românie în care să ne dorim să rămânem, pentru că, în momentul de față majoritatea românilor și-au pierdut încrederea în viitorul pe care și-l pot clădi în țara lor. Am convingerea că din 4 decembrie se poate produce schimbarea în bine, iar această schimbare poate porni de la Piatra Neamț. Această țară va avea o democrație puternică doar atunci când va avea tineri puternici, care să înțeleagă că în ei stă puterea schimbării, nu la administrația publică, în care ne lovim de oameni obedienți, care ascultă de baronii locali”, a încheiat Ion Constantin Șolga.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Burduja, PACT: În Parlament trebuie să meargă cineva care să se asigure că nu se mai fură

  1. Nicusor Dan a muncit 10 ani castigand procese impotriva mafiei.

    Nu contesta nimeni meritele tale, Sebastian, dar cred ca te arunci prea sus, prea repede.

  2. Sarmanul Sebastian, nu stie pe cine are alaturi!Se bazeaza pe un abonat la banii primariei lui Chitic si simpatizant al PMP!

Lasă un răspuns