Burduja, cel mai bun prieten al lui Carabelea, ministru la Digitalizare

Traseul politic al celui mai bun prieten al primarului de Piatra Neamț e pe trend ascendent, Sebastian Burduja fiind nominalizat de PNL pentru a prelua Ministerul Digitalizării.
Legătura dintre cei doi este cunoscută și asumată. Și, dacă acum ambii sunt membri PNL, nu de mult ei erau vâful de lance al micului partid PACT. În 2016, cei doi candidau în Neamț, ca independenți (pentru a putea ocoli numărul uriaș de semnături cerut de legislație pentru candidații partidelor).
Nominalizarea lui Burduja pentru funcția de ministru a fost apreciată public de Carabelea.

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a decis nominalizarea, în unanimitate, a lui Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și a deputatului PNL, Sebastian Burduja, pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării. Sebastian Burduja, propus de PNL pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării spune că provocarea constă în recuperarea distanței față de Vest pe toate cele trei dimensiuni strategice, „unde suntem încă la finalul clasamentelor europene”.

„Sunt deopotrivă onorat și recunoscător să fiu propus de Prim-Ministrul Nicolae Ionel Ciucă, Președintele Partidului Naţional Liberal, pentru funcția de ministru al cercetării, inovării și digitalizării în Guvernul României. Îi mulțumesc și le mulțumesc colegilor din Biroul Executiv al Partidului Național Liberal pentru votul de încredere în unanimitate. Este o mare răspundere, în perspectiva unei mari provocări pentru țară: recuperarea distanței față de Vest pe toate cele trei dimensiuni strategice, unde suntem încă la finalul clasamentelor europene. Din gravele crize de astăzi trebuie să se nască oportunitățile pentru ziua de mâine, iar România are marele avantaj de a fi parte din NATO și din Uniunea Europeană”, a scris pe Facebook Sebastian Burduja.

„Ieri, Sebastian Burdujaa fost propus ca Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării. Propunerea a fost făcută de Prim-Ministrul României Nicolae Ionel Ciucă, Președintele PNL și votată în unanimitate de Biroul Executiv al PNL.
Majoritatea dintre voi vă puteți imagina ce bucurie mi-a făcut această veste. Pe de o parte fiindcă de Tianu mă leagă o prietenie veche de șapte ani. L-am cunoscut pe când lua ființă PACT pentru România, cu câteva luni înainte de a reveni acasă împreună cu soția și copilul. Absolvent de Stanford și Harvard, avea în SUA o carieră excepțională și un drum promițător, fiind angajat ca expert în cadrul Băncii Mondiale. A venit acasă pentru că știe că viitorul țării noastre depinde de întoarcerea acasă a tinerilor bine pregătiți. Și pentru că știa că asta e ce trebuie să facă el însuși. Aceasta a devenit și rămâne misiunea PACT, una foarte bine integrată în PNL. Iar nominalizarea de ieri confirmă asta din plin.
Sebastian preia o misiune complicată, foarte bine începută de Ministrul Marcel Ioan Boloș, care revine la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, acolo unde s-a și consacrat ca unul dintre cei mai performanți miniștri.
Numirile de ieri mă încarcă de optimism. Știu că ambii sunt oamenii potriviți la locul potrivit, în două ministere de care depinde dezvoltarea României. Iar aceste alegeri inspirate ale colegilor din PNL vor contribui la recâștigarea încrederii românilor.
Le urez amândurora mult succes și spor în activitate!”, a scris Andrei Carabelea pe net.

D.V.

Lasă un răspuns