Burduja: Avem unii profesori titulari foarte slabi!

Președintele PACT, Sebastian Burduja, a afirmat într-o conferință de presă susținută în această dimineață, că foarte mulți profesori titulari din județ și din țară sunt foarte slab pregătiți. Burduja, candidat independent pentru funcția de deputat la alegerile din decembrie, și-a susținut afirmațiile mergând pe ideea că examenele de titularizare nu se fac în mod corect și că foarte multe dintre posturile obținute au fost luate cu șpagă. „Am mai spus-o și cu alte ocazii, o spun din nou și acum. Examenul de titularizare ar trebui supravegheat de camere video, așa cum se întâmplă la bacalaureat. Avem foarte multe situații în care profesorii de limba engleză, de exemplu, ajung titulari pe posturi, dar numai profesori de engleză nu sunt. Mai mult decât atât, România este una din puținele țări în care încă se mai practică examenul de titularizare. Vrem să desființăm acest sistem și să trecem la testări pe bune”. Mai mult decât atât, președintele PACT merge până într-acolo încât afirmă că inspectoratele școlare ar trebui desființate. „Majoritatea acestor instituții sunt corupte iar noi milităm pentru renunțarea la acest sistem. Totuși, dacă ele se păstrează, ar trebui trecute în subordinea președinției, care mi se pare cea mai bună variantă”, a punctat Burduja.
În altă ordine de idei, liderul PACT a accentuat ideea că elevul este cel care ar trebui pus pe primul plan al educației. „Cu tot respectul cuvenit pentru profesori, opinia mea este că aceștia sunt sau ar trebui să fie în slujba elevului”.
Cât privește salarizarea cadrelor didactice, Burduja a făcut o afirmație care, la prima vedere, pare cel puțin fantezistă. „Trebuie să vorbim de un salariu de 1000 de euro brut pentru profesori, și nu de 1000 de lei net”. Tot el este cel care a oferit și explicația privind sursa de finanțare care ar putea face posibile aceste lefuri din educație: „De unde acești bani? E simplu! Din stoparea furturilor și a proiectelor începute și neterminate. Sunt milioane de lei prinși în PNDR pentru finanțarea unor investiții începute și neterminate, sunt sute de asemenea proiecte uitate prin sertarele unor birouri. Asta ar fi varianta pe termen scurt. Cea pe termen lung presupune investiții în  oameni, care vor conduce la sporirea bugetului României. Pentru toate acestea vom lupta în Parlament”, a încheiat candidatul la fotoliul de deputat.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Burduja: Avem unii profesori titulari foarte slabi!

  1. …cat de usor isi dau drumul la gura „revolutionarii” astia….mai intai jignesc (ca si cum au seminarizat ei pe acesti profesori), apoi vin cu propuneri aberante….Stiti pe cineva care fura??? vai de mine, de ce nu-i reclamati????Unde se fura? Vedeti ca tainuirea se condamna…sau dati cu presupusul….

  2. acest tanar fantezist bate campii.acum se pricepe si la invatamant.stie exact ce este in judet si in tara.tatal lui,marinica,la facut „mare specialist”in toate.maine sau astazi dupa amiaza poate vorbi ore in sir despre sarcina extrauterina.etc,etc.

  3. aşa se întâmplă când trăieşti în America; esti rupt de realitate şi mai vrei să vii în parlament, pardon voi alege un independent din ,,rândurile noastre,, nu un fanfaron de bani gata

Lasă un răspuns