Bune practici: Asigurări de sănătate pentru salariații de la o firmă privată

clinica-gsm
Un exemplu de bune practici, care ar trebui urmat de tot mai mulți angajatori, este dat de patronul unei firme din Piatra Neamț. Acesta a decis să încheie asigurări medicale private de top pentru toți angajații săi. Motivul care l-a făcut pe Ciprian, patronul Clinicii GSM din Piatra Neamț să ia această măsură, ni l-a relatat chiar el.
În urmă cu doar câteva săptămâni, rămâneam cu un om în minus. Un tânăr de numai 26 de ani pleca mult prea devreme din această lume, după o boală gravă care l-a răpus în câteva săptămâni. Săptămâni în care a tot mers prin spitale să-și caute leac, dar pentru durerile crunte pe care le avea i se administrau doar pastile de Algocalmin. Îl vedeam în fiecare zi cum se plângea de durerea care-l măcina . . . Sistemul medical este sub orice critică, de multe ori cei care ar trebui să aibă grijă de sănătatea ta nici nu te bagă în seamă, te tratează ca pe ultimul om. Analizele pe care și le-a făcut la Iași i-au ieșit bune…Dacă erau bune, cum de s-a dus? ”, se-ntreabă Ciprian Graur.
Patronul spune că tânărul care s-a stins sub ochii lui era unul dintre cei mai buni angajați pe care i-a avut, un om care știa întotdeauna ce are de făcut. „De opt luni de zile era angajatul meu. A fost un om extraordinar, unul dintre cei mai serioși și dedicați oameni pe care mi-a fost dat să-i cunosc. Și din cauza unui sistem bolnav, a părăsit lumea aceasta când avea o viață înainte”, spune Graur.
Imediat după acest incident nefericit, patronul a luat decizia de a încheia tuturor celor șapte angajați pe care-i are, cărora li se va alătura foarte curând al optulea, asigurări medicale private. De reținut că prețul unei asemenea asigurări ar scoate din buzunarul angajatului aproximativ 1000 de lei, dacă și-ar încheia-o în nume personal. „Voi suporta întreaga cheltuială din buzunarul meu, pentru că nu mi se pare normal ca o un om să beneficieze de servicii medicale de proastă calitate. Echipa mea e formată din oameni tineri, oameni cu viitor, majoritatea la primul lor job, tineri care vor să realizeze ceva în viața lor. Și ar fi păcat ca idealurile să li se spulbere din cauza unei situații regretabile . . . Voi face acest lucru atâta timp cât voi putea. Când nu voi mai avea posibilitatea și dacă se va întâmpla asta, tot voi găsi o soluție. Pentru că așa mi se pare omenesc și de bun simț”, încheie Ciprian Graur.
În urmă cu patru ani acesta pornea singur la drum, înființând o societate numită până nu demult „OnMedia Inc”. Anul acesta, a decis să-i schimbe numele în Clinica GSM, lucru care i-a adus mult mai multă notorietate. Acum, Clinica GSM are trei puncte de lucru în Piatra Neamț, unul vis-a-vis de Teatru, unul la Galleria Mall și cel de-al treilea la Shopping City. „Am pornit la drum doar cu câteva telefoane, iar acum ne ocupăm de partea de service pentru toate modelele de tablete și telefoane mobile și, bineînțeles, de accesorii pentru aceste dispozitive. N-a fost ușor să ajungem aici, dar alături de echipa mea și prin muncă susținută, am avansat încetul cu încetul și ne-am câștigat renumele și clienții. Pentru că oferim profesionalism, seriozitate și rapiditate, dar mai presus de toate calitate”, a mai spus Ciprian Graur.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns