Bulină neagră dată de Tribunal Prefecturii și PSD: A fost anulată demiterea viceprimarilor!

Tribunalul Neamț a dat o sentință favorabilă celor doi viceprimari de Piatra Neamț, respingând anularea celor două HCL prin care fuseseră votați, așa cum ceruse Prefectura Neamț.
Reamintim că Prefectura a înaintat acțiuni în instanță, la Secția de Contencios administrativ a Tribunalului Neamț, la solicitarea PSD Neamț. La acel moment dar și ulterior, prefectul George Lazăr a declarat că a procedat astfel ca să nu fie acuzat de partizanat politic, dată fiind filiația sa politică liberală (între timp, conform noii legislații, el s-a și întors în PNL Neamț unde deține funcția de secretar general).
Altfel spus, prefectul a prevenit o posibilă acuzație de abuz din partea PSD dar, pe aceeași logică, dacă rămâne definitivă sentința pronunțată azi de Tribunalul Neamț, ar putea fi acuzat de abuz de cei doi viceprimari care au fost îndepărtați din funcții de acum două luni.
Reamintim că atacarea în Contencios a unui act administrativ de o entitate privată (persoană, firmă, ong, partid) nu duce la suspendarea acelui act până la judecarea cauzei, în timp ce aceeași sesizare introdusă de Prefectură duce la suspendarea actului administrativ (cum s-a și întâmplat în cazul celor 2 viceprimari).
Decizia dată azi de Tribunal poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bacău.
Rămâne de văzut dacă Prefectul lazăr va mai face sau nu apel.
Până atunci, sentința de azi mai are și o altă semnificație: în această bătălie de la distanță între specialiștii în Drept de la Prefectură și de la Primărie, cei de la Prefectură tocmai și-au dat un metaforic autogol în timp ce cei de la Primărie tocmai au decizia confirmată de Justiție.

Mai jos, această decizie a instanței care arată că Secretarul Primăriei Piatra Neamț a avut dreptate iar Prefectul George Lazăr (și echipa lui de specialiști) nu:

D.V.

Lasă un răspuns