Bulibășeală și incompetență! La secția 13 Piatra Neamț, două alegătoare au primit câte 2 buletine de vot CL și niciunul pentru primar!

Vin numeroase semnale din județul Neamț că, în unele secții de votare, bulibășeala și incompetența sunt omni-prezente. E încă o dovadă că membrii unor birouri ai secțiilor de votare (președinte, vicepreședinte, reprezentanți partide) sunt numiți fără a fi cât de cât pregătiți, responsabili și atenți, deși pentru activitatea de azi sunt plătiți din bani publici.
Secția 13 din Piatra Neamț, în urmă cu aproape două ore: două alegătoare care au intrat odată și au primit buletinele de vot consecutiv, au constatat amândouă că… nu pot vota pentru funcția de Primar. Primiseră câte două buletine pentru CL.
Una din cele două alegătoare a constatat problema după ce a intrat în cabina de vot și a ștampilat 3 buletine (CL, CJ, Președinte CJ), realizând că nu are buletin de vot Primar ci dublură pentru CL. În momentul în care a adus la cunoștința Biroului această problemă, răspunsul primit a fost unul halucinant: să predea toate cele 4 buletine primite și să i se dea un set nou. Motivația fiind că ar trebui anulate cele 3 utilizate…
Numai că asta friza deja penalul, pentru că anularea celor 3 buletine de vot însemna, în fapt, încălcarea secretului votului.
A trebuit ca alegătoarea resepctivă să explice, ca la Școală onor Biroului de Secție că trebuie să i se dea DOAR buletinul de vot pe care nu l-a primit prima dată, cel pentru funcția de primar.
Pe facebook sunt deja multe postări sau comentarii în care alegătorii reclamă că au trecut prin situații similare, cele 4 buletine de vot nefiind pentru cele 4 opțiuni distincte, ci câte 2 sau chiar buletine pentru CL sau CJ.

Lasă un răspuns