Bulibășeală cu Târgul de Crăciun! Va fi rebranduit ca Târgul de Paști?

Deși mai sunt doar două saptamani pana cand ar trebui sa inceapa Targul de Craciun, la Consiliul Judetean e reiterata situatia de la Gala Morosanu: ieri, pentru a treia oara, proiectul dedicat a picat la vot.

Reamintim ca este vorba de a treia sedinta, din care ultimele doua au fost in 2 zile consecutive, ieri si alaltaieri. Ieri consilierii liberali au votat impotriva si astfel au blocat proiectul de baza dar erau dispusi sa voteze… pentru preturile de inchiriere a casutelor? Evident, ar fi fost o situatie absurda pentru ca nu poti inchiria nimic la o actiune care nu a fost aprobata.

Ulterior, liberalii au explucat ca ar fi dorit, in fapt, o scadere a finantarii (deja reduse) de la 350.000 lei la 200.000 lei. Sau chiar fara niciun leu de la CJ, cu argumentul ca, ajuns deja la a 3-a editie, Targul ar trebui sa se autofinanteze din incasarile de la chirii.

Ca sa iei bani multi pe chirii trebui sa ai puhoi de lume care sa vina atrasa de reteta wow de spectacole. Ce preturi poti pune la chirii ca sa-ti permiti sa aduci artisti scumpi? Iar exclusiv cu talente locale nu vei avea public, deci negustorii care vor ingheta ca sa vanda in frig un ceai sau o placinta vor iesi sigur pe minus.

Daca la liberali votul pare clar in zona politica, interesanta e si neputinta aliantei din jurul PSD. Inca de acum 2 ani, actiunea Targul de Craciun a fost prezentata drept „initiativa domnului presedinte Ionel Arsene”. Or Arsene cel cu initiativa si majoritatea din CJ sta in deplasare prin Bucuresti, prin combinatii la partid si asteapta ca „dusmanii” de la Opozitie sa-i rezolve la vot propunerile.

Daca la liberali e vorba de vot politic, la psd-isti si Arsene e vorba, inca o data, de labilitatea unei majoritati pe hartie care nu e mereu reflectata si practic.

Ar mai fi si o intrebare retorica: de ce Arsene si aparatul din subordine nu au venit cu proiectul de hotarare pentru Targul de Craciun la una din sedintele ordinare anterioare cand aveau si cvorum dar si pe toti consilierii majoritari prezenti? Pana la urma, o astfel de manifestare nu o faci, in mod normal, de pe o zi pe alta, plus ca organizatorul direct (Centrul pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare) trebuie sa aiba la dispozitie un intervsl de timp pentru proceduri de achizitie si organizarea specifica subsecventa…

In acest moment solutia pentru ca Targul sa aiba loc ar fi fie o noua sedinta extraordinara, fie cea ordinara de la finele lunii sa-i mobilizeze total pe cei din tabara PSD, inclusiv pe Arsene care ar trebui sa-si reaminteasca faptul ca este presedinte de CJ la Neamt, nu langa valizele cu gogosi ale lui Dragnea sau la pomana remanierii guvernamentale sau la sters lacrimile vreunui Andrusca sau Laufer.

In baza seriozitatii politicienilor nemteni exista insa toate sansele ca pe actualul desen al bulibaselii de la CJ, intr-un final sa voteze tabara PSD (singura sau dupa ce-i convinge si pe liberali) un interesant… Targ de Pasti. Evident, la initiativa domnului presedinte CJ, vrednic este!…

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns