Bulai, vizite non stop la Ministerul Transporturilor, Autostrada Unirii rămâne o minciună!

După ce ani de zile, politicienii de dreapta i-au criticat pe cei din Guvernare PSD că mimează preocuparea pentru urgentarea realizării Autostrăzii Unirii, realitatea Guvernării de dreapta arată că mult clamata autostradă e în același stadiu: mult zgomot pentru nimic.

Ministrul Transporturilor a anuțat deja că sunt întârzieri nepermise în realizarea SF-ului și proiectului și, firește, ca orice politician care oferă scuze a și început să cânte aria cu „e o lucrare grea”, exact cum făceau și PSD-iștii. În acest ping-pong în care politicienii arată cu degetul când sunt în Opoziție spre cei de la Putere (numindu-i incompetenți) a intrat și deputatul de Neamț, Iulian Bulai. Parlamentarul USR tot postează mesaje în care arată cum merge el, aproape zilnic, la Ministerul Transporturilor, condus acum de un coleg al său de partid.

De exemplu, asta posta Bulai ieri: <<Astăzi am fost din nou la Ministerul Transporturilor. M-am întâlnit cu Covăsnianu Adrian – Secretar de Stat . Profesionist. Geolog. Colegul meu la cabinetul parlamentar în ultima legislatură.
Genul de om care știe pe de rost ce se întâmplă acum cu A7 și A8 și care răspunde la orice oră din zi și din noapte în legătură cu dezvoltarea acestor proiecte uriașe pentru Moldova. Și care lucrează non stop la aceste proiecte, plus la portofoliul CFR.
Adrian este acolo pentru că USR PLUS vrea oameni competenți în funcții importante. Azi m-am întâlnit cu el și cu toți prestatorii de servicii pentru Autostrada A8 Tg. Mureș – Iași și Autostrada A7 Ploiești – Siret. Sunt anumite întârzieri, care sper să se recupereze prin efortul pe care îl depun oamenii noștri din minister.
Săptămânal voi fi la minister și mă voi interesa personal de mersul acestor proiecte.
Mulțumim, Adrian! Ne bazăm pe tine>>.
Înălțător, nu?

Acum câteva zile, nnemțenii și toți cei interesați de această Autostradă, primeau alt mesaj încurajator, tot de la Bulai care anunța că în urma discuției cu același Ministru a înțeles că primul tronson (Tg.Neamt – Iasi – Ungheni) nu va intra în execuție mai devreme de 2024. Deci primul tronson nu duce spre Ardeal ci spre… Răsărit (spre Rusia) și pe acest capăt lucrările vor începe peste vreo 3 ani.
Tot înălțător…

Pentru cineva rațional care vede aceste mesaje nu poate fi alt înțeles decât că nu există voință și competență politică în a urni real, acum!, ceva cu măreața autostradă care se dovedește bună doar de subiect propagandistic și motiv de făcut poze. Ca și până acum!

Concluzia o spuneam încă de când fostul parlament vota o lege inutilă având ca subiect autostrada, singurul avantaj real al actului normativ fiind că onor politicienii și-au făcut niște poze propagandistice. Și atunci (cu PSD la butoane), și acum (cu PNL-USR), situația e aceeași, lucrarea e doar un izvor de bani pentru băieții deștepți care fac SF-uri și proiecte (și le tot fac, și le refac) pentru că – domnul ministru dixit – „e o lucrare grea!„.

D.V.

Lasă un răspuns