Bulai: „Turturică, cărăușul șpăgii din Dosarul Arsene”!

Dan Turturică și Ionel Arsene, la o vorbă, ca băieții… Procurorii DNA spun că vorba a fost una scumpă tare…

Dan Turturică, cel susținut de alianța PNL-PSD pentru funcția de director general la TVR este menționat în dosarul de corupție al lui Ionel Arsene, drept cărăuș de șpagă, acuză deputatl (USR) Iulian Bulai într-o postare în care demantelează noua politizare a conducerii TVR și Radiolui Public.

<Mâine e o zi mare. Parlamentul va numi noua conducere a TVR și SRR. Puteau să fie nume de persoane cu viziune reformatoare pentru cele două instituții – așa cum a propus USR. PNL nu a vrut asta. A preferat instaurarea unei mafii transpartinice. PNLSD.
PNL și PSD nu-și lasă niciodată oamenii de izbeliște. Au, n-au treabă, profesional vorbind, cu ceva, nu contează, partidul îi ține în brațe.
Ba chiar nici moralitatea lor nu prea contează. Alternativa e funcția ca premiu pentru servicii și dovadă de încredere pentru colaborări anterioare. Fără USR, nu mai trebuie nimeni să mimeze că Statul nu e capturat.
Să începem cu propunerea PNL ca PDG la Televiziunea publică, Dan Turturică. Conform DNA, Dan Turturică ar fi intermediat, în 2013, o șpagă de 100.000 de euro de la Gheorghe Ștefan, zis „Pinalti” (primarul PDL de la Piatra Neamț), prin Ionel Arsene (președintele PSD al CJ Neamț), către Horia Georgescu, președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI) la acea dată.
Paradoxul e că, acum niște ani, emisiunea lui Dan Turturică de la TVR a fost scoasă de pe post de către USL-ul de atunci, în lupta PSD-PNL cu Traian Băsescu și PDL. E doar o ironie că vechiul PDL e actualul PNL>, spune deputatul USR.

Iulian Bulai trece în revistă și alte numiri discutabile care urmează a fi făcute: <La TVR, PSD îi trimite pe Georgică Severin și pe Lucian Ghimiși. Când n-a mai prins loc de senator, partidul l-a trimis pe dl Severin șef la Radioul public, de unde a fost revocat în 2021, după ani de scandaluri și nereguli constatate de Curtea de Conturi. Acum se va întoarce în „sectorul public”, în CA al Televiziunii.
Actor de formație, dl Ghimiși a fost detașat de dna primar Firea la conducerea Arcub (de unde o detașase la altă instituție pe directoarea care ocupa postul prin concurs). I s-a încetat detașarea anul acesta. Cât timp a fost dl Ghimiși șef, Arcub nu a organizat nicio sesiune de finanțare culturală. Nici pe el nu putea să-l lase PSD fără coledzi mai mult de câteva luni.
Șef la Radioul public e susținut, tot prin mâna PSD, Răzvan Dincă, fost consilier al lui Andras Demeter, acum secretar de stat la Ministerul Culturii, pe când dl Demeter era PDG la Radio, fost director general al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” din București (în același timp în care era consilier la Radio), fost director al Operei Naționale București (de la dl Dincă încoace, Opera n-a mai avut director definitiv, numit prin concurs). În decembrie 2018, dl Dincă a fost achitat de Curtea de Apel București, într-un dosar de abuz în serviciu și fals în declarații.
Curat „oameni noi”, cu știință administrativă…>.

V.N.
sursa foto – atacul.ro

Lasă un răspuns