Bulai: „Școlile trebuie deschise! Au funcționat și în timpul celui de-al 2-lea război mondial!”

Deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai consideră că învățământul românesc trebuie să revină la forma clasică, forma online practicată acum în pandemie fiind și ineficientă și nejustificată.
Într-un clip difuzat pe internet (vezi mai jos), Bulai amintește că școlile din cea mai mare parte a Europei au funcționat chiar și în timpul celui de-al doilea război mondial.
Bulai punctează faptul că mai ales în mediu rural școala este singura variantă de aspirație și de depășire a mediului în care trăiesc pentru foarte mulți copii și dă și exemplul unor copilași care în loc să fie acum la cursurile online fuseseră trimiși de părinți la păscut animalele: <<Băiatul era în clasa a patra. Fetița este de clasa a cincea. În loc să participe la ore online, părinții i-au trimis la păscut oile și caprele. Se întâmpla marți dimineața, în comuna Pâncești, din județul Neamț. Sunt mii, zeci de mii de copii în aceeași situație.
Școlile din satele și comunele României trebuie deschise cât mai repede. Abandonul școlar, excluziunea socială, abuzurile și neglijența la care pot fi expuși copiii din rural reprezintă riscuri prea mari pentru a nu redeschide școlile cât mai repede în mediul rural, în toată țara.
Susțin deschiderea școlilor din mediul rural. Dacă le deschidem acum, mai avem fix o lună până la vacanța de Crăciun. Ajută mult. Fiecare copil. Fiecare familie>>.

 

D.V.

 

2 thoughts on “Bulai: „Școlile trebuie deschise! Au funcționat și în timpul celui de-al 2-lea război mondial!”

  1. S-a supraspecializat domnul deputat : a trecut de la poze la videoclipuri ! Daca iese iar, s-ar putea sa treaca la scurtmetraje !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.