Bulai: „Împotriva practicilor nocive ale PSD! Fără sinecuri!”

Deputatul Iulian Bulai (co-președinte USR/Plus) a definit noua alianță majoritară stabilită la Neamț (PNL, USR/Plus, Pro România) ca fiind una formată împotriva practicilor nocive ale PSD. Bulai a mai adăugat că în acest moment nu sunt importante repartizarea funcțiilor de vicepreședinți CJ și de viceprimari ci principiile cu care noii aliați vor să însănătoșească administrația locală.

„Încep prin a le mulțumi nemțenilor care au acordat încredere formațiunii pe care o reprezint. Avem 70 de aleși locali, 2 primari și 4 consilieri județeni. Vom forma o majoritate de guvernare județeană și locală, non-PSD, care va fi una pentru reformă, deschidere și pentru dezvoltarea județului.Forțele pro-europene vor avea colaborare la Neamț. Înainte de a vorbi despre poziții, nume, negocieri ici-colo, dorim să trasăm obiectivele și principiile care ne unesc. Ca președinte al USR, vin în fața alegătorilor, a dumneavoastră, să vă spun că nu renunțăm la transparența decizională, la transparență privind utilizarea banului public și vom face o prioritatea din digitalizarea administrațiilor. La nivel de Piatra Neamț ceea ce am spus rămâne valabil: susținem o reformă radicală a societăților din subordinea primăriei și a Consiliului Județean. Este o reformă necesară și o vom face împreună. Depolitizarea instituțiilor și numirilor pe principiul meritocrației sunt alte lucruri pentru care USR s-a luptat și vom implementa acolo unde vom constituite majorități. Formăm un nucleu dur non-PSD, nu împotriva unui partid în sine, ci împotriva anumitor practici nocive pe care PSD le practică”, a declarat Iulian Bulai în conferința de presă susținută cu președinții PNL și Pro România Neamț.

Deputatul USR a vorbit și despre perspectivele de reformare reală a unor instituții sau firme din subordinea administrațiilor județeană sau municipale care funcționează, de fapt, ca un rai al sinecuriștilor pe care politicienii îi răsplătesc cu joburi bănoase: „Nu discutăm despre nume și poziții, există dialog și consultare, dar nu avem un răspuns. Există angajamente de a crea majorități laPiatra Neamț,Roman, Bicaz, Roznov și în multe comune din județ unde împreună putem crea o majoritate. Nu avem propuneri concrete de nume și poziții.
Între practica veche a sinecurilor și a spațiilor publice încărcate de forme fără fond, reforma societăților de care am pomenit, nu este negociabilă din partea noastră.  (…) Legat de sinecuri, prerogativa numărul unu este o reformă radicală care trebuie negociată în detaliu, nuanțe, comasare sau externalizare sau alte măsuri care să vizeze aceste forme fără fond în care se scurge banul public”.

D.V.

 

One thought on “Bulai: „Împotriva practicilor nocive ale PSD! Fără sinecuri!”

  1. Foarte frumos, asteptam sa vedem primul USR-ist sinecurist?!Punem pariu?!

Lasă un răspuns