Bulai îi desființează pe Arafat și Rafila! „Restricții asasine pentru cultură!”

Raed Arafat (șef DSU) și Alexandru Rafila (Ministrul Sănătății) sunt puși la colț de deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai care subliniază contradicțiile de logică din unele măsuri impuse de autorități, mai exact de Comitetul pentru Situații de Urgență. „Măsuri asasine pentru cultură”, „dar cu cianură ați încercat?”, acuză Bulai care punctează că noile reglementări sunt net discriminatorii pentru săli de spectacole și de cinema în comparație cu restaurantele.

<E o vorbă celebră: „Dar cu cianură ați încercat?”.
După doi ani de pandemie, Comitetul pentru Situații de Urgență a descoperit unde se răspândește cel mai bine virusul.
Nu la revelioanele în aer liber, fără mască, dar cu mii și mii de participanți lipiți unul de altul, nu la petrecerile de revelion din restaurante – pe astea le-a încurajat CNSU toată luna decembrie. Nu în mijloacele de transport în comun, la eternele cozi sau la locul de muncă.
Virusul, în România, se duce la spectacole, concerte și filme. Așa că CNSU e foarte ok să lase restaurantele – unde nu se mănâncă și bea cu mască – cu ocupare de 50% până la incidența de 3 la mie, dar vrea ocupare de 30% la teatre și filme când incidența e de 1 la mie. Dă-o-ncolo de cultură, actorii și muzicienii nu vin să strige că vor ajunge să moară de foame, ce mai contează încă niște luni de închidere după doi ani de bătăi de joc.
Certificat verde nu se poate, fără revelioane cu mii de oameni nu se poate, dar cu siguranță CNSU va opri pandemia din sălile de spectacol. Acolo pot să-și arate mușchii, să fie virtuoși și eficienți, și dl Arafat, și ministrul Sănătății.
În curând începe ședința de guvern în care se vor vota aceste restricții. Ministerul Culturii va participa la ședință. Iar reprezentantul lui va vota HG-ul stării de alertă. Cu sau fără restricții asasine pentru cultură>, spune Bulai.

Deputatul USR le cere celor responsabili să corecteze aceste erori flagrante: <În al 24-lea ceas, mă aștept să-și descopere și decidenții de la Cultură o coloană vertebrală și un sens pentru care ocupă acele scaune în această coaliție. Măcar să nu omoare ce-a mai rămas din domeniu>.

D.V.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.