Bulai dă replica lui Lazăr: „Primarii USR stau la poze cu PNL ca să aducă bani în comunități!”

Cei doi primari USR din Neamț au participat la Liga Aleșilor locali din PNL și apar în poze cu fruntași liberali doar de dragul compromisului de a obține finanțări pentru comunitățile lor – aceasta e replica pe care deputatul Iulian Bulai (președinte USR Neamț) o dă informației difuzată ieri, enfanfare, de către PNL.

Bulai consideră că astfel de jocuri cu „USR-iști la poze cu PNL” țin de politica internă și de strategiile din tabăra liberală: <<PNL reprezintă o federație de interese locale. La Neamț, federația de interese PNL este condusă de un balerin care dansează în funcție de interes. Când e în opoziție strigă ca din gură de șarpe împotriva PSD, când e pe interes și pe „baroneală” cu binecuvântare de la centru, invocă interesul național și se pupă cu liderii PSD locali fără nicio remușcare. Fix ca în schițele lui Caragiale.
Din disperare că Florin Cîțu, ultimul șef național căruia îi pupase inelul, a fost dat la o parte și urmează și el să fie mazilit, George Lazăr s-a gândit să facă exces de zel și să arate domnului prim-ministru că el aduce la partid și alți primari.
Exces de zel inutil, exagerat și foarte prost comunicat. Gest de Cațavencu în surghiun>>.

Bulai justifică gestul colegilor cu care este coleg de partid prin orientarea acestora doar pentru accesarea de soluții (a se citi „fonduri”) pentru comunele lor: <<Primarii USR sunt diplomați prin natura poziției lor. Dacă pentru a aduce bani în comunități trebuie să facă poze cu șeful PNL județean, pentru ca șefu’ să mai rămână două luni în funcție, atunci ei vor face asta pentru binele comunității. Îndemn pe fiecare ales local să facă opoziție dură, corectă și inteligentă, dar și să fie deschis dialogului, negocierii și orientării spre soluții pentru comunitatea locală. Asta înseamnă politica: să știi să te lupți pentru comunitatea ta. Uneori, chiar prin a apărea într-o fotografie prin care George Lazăr vrea să mai cumpere puțină bunăvoință de la șefii lui.
Facturile la curent au explodat și secretarul de stat George Lazăr face fotografii cu lideri locali USR. Doar că asta nu rezolvă nici problemele nemțenilor, nici criza energetică și nici nu va mai prelungi menținerea ta în funcție de către noua conducere centrală, George. Oamenii mai maturi și mai înțelepți din PNL Neamț știu bine ce vorbesc. În loc să te bucuri de zestrea minunată de primari PNL de la Neamț (pentru care nu ai niciun merit), râvnești la mica și valoroasa zestre a USR. E păcat și se cheamă preacurvie, George. Noi, cei de la USR, rămânem aici și vom reforma județul. Tu vei fi schimbat cu oamenii noului șef. Cu sau fără poze cu useriști>>.

Cei doi primari USR care au participat la Liga Aleșilor Locali PNL de la Brașov sunt Florin Virga de la Săbăoani, și Ion Nechita de la Tazlău.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.