Bulai către Iordache: „Nu sunteți președinte de ședința legitim. Ați condus ilegal!”

A fost nebunie joi la Camera Deputaților. Parlamentarii nemțeni au fost și ei personaje în cea mai spectaculoasă ședință a acestei Camere din acest mandat, cu propuneri de revocare din funcțiile de președinte și vicepreședinte ai Camerei ale lui Dragnea și Iordache blocate de ultimul cu „fundul lipit de scaun” și cu o dovadă că PSD și aliații nu mai pot face nici cvorum dacă deputații de la Opoziție își scot cartelele de prezență.

Această zi nebună a fost văzută de la prezidiu de un ales nemțean, deputatul Iulian Bulai care, în urmă cu cîteva ore, a și realizat, ca un adevărat corespondent, un jurnal detaliat pe care îl publicăm, integral, mai jos:

<<Ziua de azi minut cu minut. Pe întelesul tuturor.

“Ți s-a lipit fundul de scaun” este o expresie pe care am folosit-o uneori, dar pur și simplu nu am vizualizat-o niciodată.

Ei bine asta s-a petrecut astăzi. Florin Iordache refuzând să plece de pe scaunul președintelui de ședință de la Camera Deputaților.

Filmul evenimentelor de astăzi:

09.30 intru în sală: Iordache ocupă ilegal scanul președintelui de ședință.

De ce ilegal? Nu avea încuviințarea Biroului Permanent să ocupe această poziție astăzi. Biroul Permanent o delegase pe Carmen Mihalcescu, plus că exista și o solicitare de suspendare din funcție depusă la Secretariatul Camerei Deputaților. Fără voia Biroului Permanent și cu o solicitare de suspendare înregistrată nu poți să conduci ședința plenului.

09.45 PSD înțelege ca a pierdut majoritatea. Iordache îi solicită liderului de grup să adune oamenii din PSD. Oamenii lor apar pe rând și în grupulețe. Totuși puțin. Mult sub 100.

10.00 în temeiul ilegalităților arătate mai sus, opoziția cere demisia lui Iordache și Dragnea. Orice solicitare se supune la vot în parlament. Iordache refuză asta. Refuză constant până la 11.10 când cere pauză de consultare pentru liderii de grup. Fără să se consulte cu cineva cere 20 de minute pauză. Exagerat de mult.

10.03 Vicepreședinta Carmen Mihalcescu pleacă la DNA.

10.30 Iordache merge la tribună și arată că în final primise încuviințarea scrisă de la Dragnea pentru a conduce ședința. Iordache dă ordin să se depună și solicitare scrisă pe suspendarea lui Marilen Pirtea. Ceea ce întâmpla la scurt timp.

11.10 sala fierbe. PSD face haz de necaz, dar știu că PSD pierde. Iordache nu pleacă de pe scaun.

11.25 Iordache îi cere lui Suciu să adune oamenii în sală. Sunt multe locuri libere la PSD. Ceva se întâmpla. Ai lor lipseasc.

11.30 începe ședința cu intervenție pe procedură din partea opoziției care cere vot pe solicitarea anterioară de demitere a lui Iordache. Iordache refuza neregulamentar și ilegal propunerea. Opoziția insistă. Iordache nu pleacă de la prezidiu pentru a răspunde de la tribună. Știe că dacă pleacă totul e pierdut. În schimb îi tremura ambele mâini pe ochelari și este neliniștit. Nu are stare dar nu pleacă de pe scaun.

11.30 Vicepreședintele Pirtea intervine la tribună cu microfon propriu și propune: vot cu mâna, suspendarea lui Dragnea și Iordache din funcțiile de președinte și vicepreședinte al Camerei Deputatilor. Mă deleagă pe mine să număr voturile. La fiecare vot am numărat 112 mâini ridicate în sală. Restul deputaților nu participă la vot.

11.30 Iordache e disperat. Se uită lung la mine:

El: “Ce faci băiete? Cine ți-a dat voie să numeri?”
Eu: “Sunt desemnat de președintele legitim al ședinței de azi sa număr voturile”
El: Nu-i adevarat!“”
Eu: “Ba da. Nu sunteți președinte de ședința legitim. Ați condus ilegal”
El: “Fii cuminte!”

11.34-35 Iordache suspendă ședința. Ilegal. Ilegitim. Neregulamentar.

11.36 în calitate de secretar al Cemerei Deputaților și secretar de ședință anunț plenul că va avea loc vot final la ora 12.00.

Între timp se umple de parlamentari de la PSD la prezidiu. Să ne intimideze și să apere scaunul lui Iordache. Cu Iordache așezat pe scaun. Vorbesc urat și ne intimidează. Există înregistrări pe filmările live ale colegilor de la USR.

11.40 primim ordinea de zi pentru ședința de vot final. Solicitările de vot pentru revocări nu se găsesc pe lista comandată de Iordache, președintele ilegitim de ședință.

11.45-12.00 multă ceartă și presiune la prezidiu. Tot felul de deputați ciudați fie se împing în mine fie ne intimidează pe toți. Pe unii parlamentari PSD nu îi cunosc. Ei sunt dintre cei care nu prea dau pe la plen. Cei care nu iau niciodată cuvântul. PSD trimite și femei să calmeze spiritele și să ne intimideze. Dar mai ales să îl susțină moral pe Iordache.

12.00 Opoziția intervine pe procedură.
Vicepreședintele legitim Pirtea dorește să ia cuvântul. Iordache nu permite. Opoziția nu este de acord să voteze propunerea de ordine de zi pe vot final și propune vot de verificare pentru cvorum. Opoziția își scoate cartelele. Iordache fierbe și tremură. Toată lumea a plecat de la prezidiu, rămân eu Florin Iordache și Mircea Draghici. Turcan se coordonează cu Barna pentru acțiune.

12.05-07 Iordache face vot de verificare. 143 voturi din 165 necesare pentru cvorum. Cu tot cu minorități și UDMR. PSD-ALDE au pierdut la 23 de voturi pe cvorum. Majoritatea lor e deja istorie.

12.07 s-a constatat lipsa de cvorum. Președintele ilegitim de ședința, Iordache, suspendă ședința. E palid la față. Negru în priviri. Iordache se ridică de pe scaun cu ochii dați peste cap.

PSD e în haos. Iordache nu știe ce se petrece. Liderul PSD Suciu vine la prezidiu. Opoziția aplaudă. În sală e mare bucurie. Cu tot cu minorități și UDMR, PSD-ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputatior.

12.08 înapoiez pixul împrumutat de la o doamnă de la staful tehnic 😉

12.08 bat palma cu colegii Turcan și Tomac și mulți colegi de la USR, PNL si PMP. Barna și Ghinea salută și felicită colegii.

De la neafiliați si Pro România au fost 14 deputați în sală. Care au contribuit la lipsa de cvorum alături de toată opoziția.

12.10 declarații de presă.

Așa am văzut eu lucrurile astăzi de la prezidiul Camerei Deputaților. De la 20 de cm distanță de Florin Iordache. Cu mult calm și determinare. Și coordonare disciplinată cu restul colegilor din opoziție. Cu multă speranță în suflet, citind disperarea din sală a colegilor pesediști care ne-au abuzat și umilit aproape fix 2 ani de zile.

Ce am mai văzut azi? Am mai văzut și speranță pe fața pesediștilor care nu îl susțin pe Liviu Dragnea și ai lui. Sper ca ei să voteze o moțiune de cenzură cât mai curând.

Restul e istorie și memorii de scris pentru când o sa ies la pensie.
Iulian Bulai>>

D.V.

One thought on “Bulai către Iordache: „Nu sunteți președinte de ședința legitim. Ați condus ilegal!”

  1. Bulai fost statuie vie , pe strazile din Norvegia i se adeveresc proverbele .
    ,,Prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul! ”
    ,,Prostul nu se lasă până când nu spune tot ce știe ”
    ,,Numai prostul râde de ce își aduce aminte. „

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.