Bulai anunţă: PSD a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor!

PSD a pierdut majoritatea în camera Deputaţilor, anunţă deputatul Iulian Bulai (USR) care tocmai a făcut public votul pe o lege controversată. <<PSD a pierdut majoritatea în Camera Deputaților. Legea pentru prevenirea și spălarea banilor a picat cu 163 de voturi. Era nevoie de 165 de voturi. Acum caută trădătorii>>, spune deputatul nemţean.

Opoziţia anunţase că nu va vota legea în actuala propunere considerând că aceasta pare a fi făcută mai mult să apere grupurile de criminalitate organizată decât să lupte real împotriva spălării banilor. Astfel, una din prevederile care au stârnit criticile Opoziţiei era cea referitoare la faptul că nu putea fi făcut public numele acţionarilor care au mai putin de 25% din actiuni la firme implicate în astfel de operaţiuni.

Unii analisti politici opinează deja că problema la vot a PSD nu ţine musai de numulţumirea unor deputati social-democrati fata de continul legii ci este un recul al controverselor interne din PSD. În urmă cu câteva zile, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea anunţa cum oameni ai lui Liviu Dragnea au făcut presiuni la consilierii generali PSD să nu îi mai susţină la vot proiectele de hotărâri. Nu este deloc exclus ca tabăra anti-Dragnea din PSD să fi dat acum un semnal liderului de partid.

DV

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns