Bulai anunță lovitura pentru Cîțu: „Mâine, la 16, se citește moțiunea”. Guvernul sesizează CCR

Deputatul (USR) de Neamț, Iulian Bulai anunță că moțiunea asumată și semnată de parlamentarii din partidul său dar și de cei de la AUR își urmează cursul și va fi citită joi după-amiază în Parlament. pe de altă parte, premierul Florin Cîțu anunță și el că parlamentarii PNL nu vor participa la moment ba, mai mult, Guvernul va sesiza CCR, acuzând în continuare existența unor probleme legate de veridicitatea unor semnături.

„Mâine de la ora 16.00 este convocat plenul reunit pentru citirea moțiunii de cenzură. În ciuda blocajului PSD – Florin Cîţu. Mâine citire moțiune, în maxim 5 zile vot! Florin Cîțu trebuie să plece!”, spune deputatul Iulian Bulai.

„Niciun parlamentar PNL nu va face demersuri în Parlament sau în afara lui pentru dărâmarea propriului guvern şi a premierului desemnat de PNL, Florin Cîţu. În caz contrar, se va supune sancţiunilor statutare”, se arată în rezoluția adoptată de liberali, în care se precizează că este exclusă orice colaborare cu PSD.
De asemenea, Guvernul va sesiza Curtea Constituțională.
„Vă anunţ că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict juridic între Guvern şi Parlamentul României. Există dubii şi în modul în care au fost depuse aceste semnături a doua oară”, a spus premierul Florin Cîțu.
Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a fost convocat în ședință, joi, de la ora 16.00, pentru moțiunea USR-PLUS și AUR. Decizia este semnată de Ludovic Orban și Anca Dragu.

V.N.

Lasă un răspuns